Omul este o parte integrală a naturii

Întrebare: Ne regăsim pe noi înșine astăzi într-o realitate unde interconexiunea universală, pe care o simțim foarte puternic astăzi și respingerea noastră egoistă, se amestecă împreună în mod natural.

Singura cale de ieșire din acest conflict este să schimbăm sistemul relațiilor dintre oameni și sistemul de valori din societate, sau să așteptăm până când natura ne corectează prin loviturile ei, precum coronavirusul în acest caz, sau noi înșine trebuie să găsim vreo soluție.

Suntem suparăți pe natură și întrebam: “Ce s-a întâmplat? De ce avem ne trebuie o astfel de pedeapsă?”

Crezi că natura are o minte? Suntem pedepsiți pentru ceva sau acestea sunt doar procese evoluționare?

Răspuns: Omul este o singură entitate cu natura. Noi suntem într-un sistem complet închis și prin urmare, nu putem să ne separăm de natură sau natura de noi. Prin urmare, dacă se întâmplă ceva, se întâmplă cu toată natura, în sistemul integrat global.

Așadar, nu ar trebui să fie investigații separate în privința omului și în privința naturii. Suntem parte din ea. Faptul că, în ciuda acestui lucru, noi tot avem oportunitatea să ne controlăm pe noi înșine cumva, să evaluăm, să ne deosebim de natură, să studiem dependența noastră de ea sau de dependența ei de noi, acestea sunt doar posibilitățile noastre.

Dar ele trebuie să fie divizate foarte clar: întâi în ce putem să studiem și să înțelegem și în al doilea rand, ce putem să schimbăm în ea și în noi înșine. Într-adevăr, practic, toată problema cu natura este că noi îi violăm armonia, conexiunea noastră naturală cu ea.

Când oamenii erau încă la nivelul animal și noi toți ne-am dezvoltat de la această stare, nu erau probleme. Omul a acționat pe baza înțelegerii, conștientizării și a senzației sale, ca orice parte elementară a naturii.

Și apoi, când mintea s-a dezvoltat în el, când a început să obțină proprietăți egoiste cu în jur de șase mii de ani în urmă, el a început să se separe de natură, să se îndepărteze de ea, să se opună ei. Relațiile diferite de cele naturale au început să se dezvolte între oameni: egoiste, opuse naturii. Și în acest punct, problema a apărut: confruntarea dintre natură și om, natură și societatea umană.

Întrebare: Unde poate cineva să vadă în natură anumite indicii ale sentimentelor sau a rațiunii?

Răspuns: Noi nu putem să vedem nimic în natură deoarece trecem totul prin noi. Și reiese că în natură, în general, nu este nimic și totul trece doar prin noi.

Întrebare: Natura are un scop?

Răspuns: Scopul naturii este să ne aducă pe noi toți la echilibru integral.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului” 4/16/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: