Omul este un produs al Naturii

Întrebare:  Există o opinie, conform căreia lumea nu va reveni la fosta sa stare. Nu va mai exista turism în volumul anterior. Moda, sportul, arta, de asemenea, probabil se vor schimba. Se spune că trecerea granițelor dintre țări va fi foarte dificilă din cauza controalelor medicale. O persoană va trebui să demonstreze că este sănătoasă și abia atunci va fi admisă într-o țară. Desigur, informațiile despre sănătate vor fi transparente pentru toată lumea. Dar, întrucât suntem o societate egoistă, asta ar putea fi folosită nu în cele mai bune scopuri.

Imaginați-vă că țările dezvoltate ar avea informații, să zicem, despre un conducător al unei țări din lumea a treia: toate bolile sale, tulburările mintale, aventurile sexuale etc. Desigur, dacă o astfel de persoană ar candida la alegeri, puteți să vă imaginați ce influență ar avea asta pentru el? Nu este nevoie de război. Puteți înțelege căile posibile prin care un conducător ar putea fi influențat. Toate acestea, înaintează umanitatea spre următoarea etapă de dezvoltare?

Răspuns:  În primul rând, dacă vorbim despre următoarea etapă, atunci va fi altfel: o etapă de dezvoltare, nu de degradare. În al doilea rând, nu cred că unei persoane ar trebui să-i fie frică sau să fie jenată de ceva.

Cu toții, suntem produse ale naturii. Și dacă avem anumite înclinații, date de natură, nu ar trebui să le ascundem în mod special. Doar că, în societatea noastră, totul este foarte exagerat. Ce diferență are pentru mine, cine și ce ești? În ce mod te satisfaci, ce mănânci și ce filme vizionezi, sunt problemele tale.

Văd asta ca o anumită subdezvoltare a societății umane. De ce ar trebui să fim atenți la astfel de lucruri? Ele sunt total personale și umane.

Fiecare dintre noi are multe obiceiuri diferite, pe care le are din familie. Până la urmă, nu împărtășești cu toată lumea ce îți place exact să mănânci. Unul preferă broaștele, altul preferă carnea, iar al treilea adoră lactatele sau doar legumele.

Întrebare: Deci, vedeți vreo problemă cu faptul că există o asemenea diversitate a calităților noastre?

Răspuns:  Cred că o persoană ar trebui să acorde atenție dezvoltării sale spirituale. Înclinațiile corpului său animal nu contează. Este creat de natură și nu poate fi modificat. Prin urmare, cineva trebuie să fie deasupra acestui lucru; să separe corpul fizic de sufletul etern și să tindă doar către acesta. Corpului fizic, oferă-i ceea ce are nevoie, și nimic mai mult.

Din KabTV  “Coronavirusul schimbă realitatea” 3/26/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed