Pericolul tulburărilor sociale după coronavirus, partea 2

Coronavirusul amenință lumea cu mari tulburări, revoluții și cu războiul mondial. Calea suferinței pe care ne-am îmbarcat, mergând împotriva naturii și fără să ne depunem efort să construim o comunitate integrală, ne va aduce o grămadă de încurcături și diferite probleme, până la un nou război mondial. Din păcate lumea este încă guvernată de guverne egoiste, care sunt în principal preocupate cu propriile lor beneficii și poziții.

Ce ar trebui făcut pentru a schimba direcția mișcării pentru mai bine? Este în desfășurare o dezbatere încinsă dacă coronavirusul este un produs al naturii sau dacă a fost generat într-un laborator, așa cum SUA acuză China.

Dar eu nu cred că este atât de important de unde a venit mai exact virusul, dacă a fost menit să acționeze împotriva umanității care nu împlinește condițiile de conexiune corectă între toate elementele naturii. Indiferent de unde a venit virusul, fie dintr-o piață sau dintr-un laborator, el este o consecință a egoismului uman care nu a primit corecția la timp.

Este clar că la început toată lumea a învinuit China.

Dar ce vrem de fapt de la această țară? Acesta este un sistem egoist, la fel ca toate celelalte, însă doar cu caracterul său specific.

Oricine în locul lor ar fi acționat exact în același fel. Fiecare națiune ar vrea să devină la fel de puternică și mare precum China. Noi înșine, orbiți de setea noastră pentru profit, am transferat toată producția în China și le-am permis să capete asemenea putere. Pentru ce îi învinuim?

Chinezii au primit toate acestea și au lucrat cu diligență și în mod dezinteresat pentru a furniza tuturor nevoilor noastre, justificat de faptul că noi le-am transferat lor toată muncă. Am permis acestei națiuni să se ridice într-un timp scurt și acum suntem indignați deoarece nu ne place. Nu avem pe cine să învinuim decât pe noi înșine.

Până acum epidemia s-a răspândit tot mai mult datorită dorinței noastre de a o corecta în moduri egoiste, fără să ne întoarcem la partea integrării mai mari. Noi trăim pe pe acest pământ într-un sistem integrat: natura minerală, plantele, animalele și oamenii.

Toate cele patru niveluri ale naturii sunt obligate să comunice și să se sprijine între ele.

Mineralul, plantele și viața animală trăiesc într-o simbioză și se hrănesc între ele. Dar nivelul superior, omul acestei lumi, distruge cu cruzime toate celelalte niveluri, deși în mintea sa înțelege că noi trebuie să acționăm în mod diferit.

Aici este o nepotrivire dintre minte, care realizează nevoia de a se comporta în mod mai altruist și să construiască o societate integrală, și egoismul primitiv, care ne obligă să furăm mai mult și să scăpăm. Acestea se luptă constant între ele.

Însă dintr-o dată apare un virus și ne ajută să ne schimbăm atitudinea față de societatea umană, care este obligată să devină integrală, globală, închisă și bazată pe ajutor reciproc. Altfel, obligatoriu, vom ajunge la un război mondial și la distrugere totală.

Putem ajunge la o societate integrată doar prin educația noastră, a oamenilor, prin studiu, astfel încât cu toți să înțeleagă în ce fel de lume trăim, ce ne cere natura,  ce este forța superioară integrală a naturii, cea care ne conduce la o stare perfectă și, de asemene,a ce ne împiedică să urmăm instrucțiunile naturii și să realizăm conexiuni bune.

Întreaga populație a pământului este obligată să învețe asta.

Dacă noi începem să studiem aceste lucruri, nu vom mai vedea epidemii. Chiar și dacă încă nu reușim să realizăm această conexiune integrală și doar începem să o studiem, principalul lucru este să începem și apoi vom vedea cum imediat viață noastră va fi mai ușoară!

Asta ne va ajuta imediat și dintr-o dată vom descoperi oportunități noi pentru menținerea afacerilor, industriei, a locurilor de muncă și familiile în măsura în care considerăm pe toată lumea ca un singur sistem închis. Dar dacă noi continuăm să acționăm ca egoiști, care consideră că este posibil să profite pe seama altora, atunci asta nu va mai funcționa.

Îmbunătățirea nu necesită mult timp și de îndată ce începem să studiem, vor apărea imediat schimbări. Noi înșine ne vom schimba și astfel vom înțelege ce trebuie să fie schimbat.

Din emisiunea de pe KabTV “Perspectivele globale: Pericolul tulburărilor sociale după coronavirus, partea 2”, 5/1/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: