“Sacul de bătaie al sorţii?” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Sacul de bătaie al sorţii

Nimeni nu se aștepta ca uraganul Laura să devină atât de catastrofal, așa cum nimeni nu se aștepta ca incendiile din California să devină atât de devastatoare, sau că virusul Covid-19 încă se va răspândi și ucide în septembrie. Nimeni nu s-a gândit, de asemenea, că economia americană, care se descurcă atât de bine, va fi oprită de viruși, că piața muncii, care a fost probabil cea mai bună din toate timpurile, va scădea la cel mai de jos nivel cunoscut vreodată, în câteva săptămâni sau că societatea va fi sfărâmată de explozii de tensiuni rasiale. Nimeni nu și-a imaginat toate acestea, totuși s-au întâmplat și se întâmplă încă. America este lovită la stânga și la dreapta, în sus și în jos, iar țara posibilităților nelimitate pare să fi devenit sacul de box.

America a devenit grozavă datorită oamenilor curajoși care au îndrăznit să înfrunte încercările. Dar va rămâne grozavă doar dacă îndrăznește să-și îmblânzească propria bravură.

Statele Unite sunt evident o țară unică. Nu a crescut dintr-un anumit trib sau dintr-un clan, ci s-a format de-a lungul timpului, pe măsură ce imigranți din țări îndepărtate au migrat, adesea în circumstanțe dubioase, și au aterizat pe un pământ sălbatic al nimănui, unde puteau face regulile. Și au făcut regulile pe care le-au făcut. Nimeni nu trebuia să atingă proprietatea altuia, nici măcar să intre fără permisiune. Dacă ați intrat fără permisiune, ați putea fi împușcat pentru încălcarea legii și legea ar fi de partea celui care trage.

Dar confidențialitatea a depășit cu mult proprietatea. Coloniștii de pe continentul recent cucerit au stabilit că nimeni nu poate spune nimănui ce să facă, să gândească sau să spună, atât timp cât nu-și răneşte semenul. Religia – un inhibitor formidabil în Europa, din care provin majoritatea primilor coloniști – a fost declarată ca fiind o afacere personală și, prin urmare, și-a pierdut puterea punitivă. Toată lumea era liberă să urmărească visul faimei și averii și acesta era într-adevăr visul pentru care trăiau majoritatea americanilor. În multe privințe, încă este.

Multă vreme, acel vis a reușit. Urmându-l, America a devenit singura superputere a lumii; puterea sa militară, influența economică și influența culturală au pătruns în toate colțurile lumii. Toți, de la cei mai buni prieteni ai Americii până la cei mai răi dușmani ai săi, și-au dorit și poate încă doresc, să realizeze Visul American. Și acel vis este în principal despre bani și avere. Puțin câte puțin, America a devenit liderul lumii libere, în care oamenii erau sclavi doar la ordinele egoului lor.

Dar asta nu mai putea dura.. La un moment dat, ego-ul și-a depășit limitele și a început să se prăbușească din interior. Societatea, care a fost construită pe baza ego-ului, nu a putut suporta cerințele sale tot mai egocentrice și a început să implodeze. Când oamenii au început să renunțe la realizarea viselor lor, au căutat modalități de a-şi ușura deziluzia dureroasă. Astfel, America a devenit o națiune de fugari care încearcă să scape de propriul gol. Obezitatea, abuzul de substanțe, omuciderea, sinuciderea, extremismul și orice formă de evadare au devenit mai susceptibile de a prinde rădăcini acolo, decât oriunde în lume. Pur și simplu, oamenii trebuiau să scape de deznădejdea lor.

Și natura, de care America era atât de mândră, și pe bună dreptate, pare să se fi alăturat „tendinței” de a lovi America și a lovit-o din toate părțile. În felul său, le-a spus coloniștilor: „Destul!”

Vremurile se schimba. Egoul îşi pierde puterea și și-a pierdut suflul pe planetă. Natura ne impinge din spate, iar umanitatea, asasinul personal al ego-ului, suferă. Dar America, unde egoul a scris constituția, suferă cel mai mult.

În vremurile viitoare, considerarea reciprocă va fi obligatorie, responsabilitatea reciprocă va fi un dat iar culturile bazate pe ego se vor prăbuși. Trăim o schimbare de civilizație. Este o revoluție de un fel pe care nu l-am văzut niciodată. Nu este o revoluție în tehnologie, guvernare, economie sau în toate cele de mai sus. Este o revoluție în natura umană. Omenirea a intrat într-o etapă de transformare, din care va ieși ca o creație cu totul nouă: grijulie, atentă și unită ca unul.

Cei care își vor îngropa mândria vor ieși pe primul loc. Cei care vor rămâne lângă ego-urile lor, vor cădea împreună cu el.

America a devenit grozavă datorită oamenilor curajoși, care au îndrăznit să înfrunte încercările. Dar va rămâne grozavă numai dacă îndrăznește să-și îmblânzească propria bravură.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed