“Viaţa după pandemie” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinViaţa după pandemie

De când a început valul de vaccinări în SUA, Marea Britanie și în multe alte țări, oamenii au primit știrea cu un sentiment de uşurare, însoțit de probleme și întrebări legate de siguranță, potrivit sondajelor recente efectuate de instituțiile de sănătate publică. Umanitatea poate fi sigurăde un lucru: lumea nu se va întoarce la felul în care era înainte de virus. Chiar dacă este încă prea devreme pentru a determina natura și configurația lumii după pandemie – sistemele care vor fi reconstruite și modul în care acestea ne vor afecta viața – nu există nicio îndoială că o nouă linie de gândire și comportament va domina din acum înainte.

A trecut un an de când a apărut coronavirusul pe scena lumii. La fel ca adolescenții care se maturizează brusc și își privesc cu dispreț jucăriile copilăriei sau ca tinerii care încearcă să se stabilizeze și să se așeze, când se trezesc mahmuri după o noapte lungă de exces de îngăduință, tot așa este și umanitatea, destinată să parcurgă un proces de maturizare și de potolire.

Realitatea s-a schimbat, iar oamenii au suferit o schimbare psihologică. Ceea ce a fost, nu va mai fi. Ceea ce s-a întâmplat este mult mai mare decât noi, de fapt este greu de digerat. Dar prezic că atunci când populația este din nou sănătoasă și simte că totul este gata să se deschidă din nou, să călătorească dintr-un loc în altul, să se îmbrățișeze și să se apropie fără măști și fără distanța care ne separă, vom descoperi că ne-am maturizat.

Am trecut la o nouă etapă a dezvoltării noastre umane. Prin urmare, lumea noastră interioară nu va mai fi așa cum a fost până ieri. Vom înțelege că nu suntem cine eram înainte de apariţia coronavirusului, că ne-am pierdut gustul pentru lucruri fără sens, pentru achiziționarea de lucruri, doar de dragul de a le avea, pentru a lucra ca sclavii, a câștiga și a cheltui compulsiv. Vom simți că nu mai suntem atrași de aceleași distracții și ele vor părea frivole și nestisfăcătoare.

Consumismul nostru frenetic este unul dintre domeniile în care ne-am schimbat cel mai mult. Ne-am dat seama că nu avem nevoie de nenumărate centre comerciale, restaurante sau stadioane pline de jucători și fani. Dorințele noastre s-au schimbat drastic. Există cei care se vor întoarce la rutină și vor constata că nu le mai convine și sunt cei care nu vor dori să-și părăsească deloc casa, și să simtă că este mai bine pentru ei să lucreze de acasă – nu numai pentru femei, pentru care acesta este de obicei un cadru de viață confortabil, dar și pentru bărbați.

De ce este așa? Pentru că a trăi în casă, în brațele familiei, este o viață confortabilă și bună, eficientă și pașnică, fără blocaje de trafic, așteptând la cozi și presiuni inutile. Deci, de ce să te îmbraci, să petreci ore întregi în mașină și să petreci jumătate de zi în posturi superficiale? Este mai bine și mai ieftin să stai în pijamale acasă și să dai telefoane din grădină sau să lucrezi calm pe laptop în timp ce stai pe balcon. Munca de acasă dă roade în multe moduri neașteptate.

Este o situație câștig-câștig atât pentru angajați, cât și pentru angajatorii lor. Afacerile pot fi conduse foarte eficient de la distanță, pe lângă faptul că oferă economii imense în cheltuielile de birou. De asemenea, oamenii devin mai eficienți atunci când lucrează de acasă, deoarece, cu mai puține distrageri decât la locul lor de muncă tradițional, este mai ușor să vă concentrați asupra finalizării sarcinilor, în loc să pierdeți timpul.

Odată ce acest beneficiu pătrunde în toate straturile societății, relația pe care pandemia a stabilit-o între noi, aceeași distanță socială care ne-a împiedicat să ne infectăm, va fi mai bună pentru noi în cele din urmă. Obiceiul de a ne îndepărta unul de celălalt va deveni a doua natură și va constitui, de asemenea, baza noilor relații viitoare, pe care de-acum le încheiem între noi.

În prezent este prea devreme pentru a vorbi despre etape avansate în relațiile sociale dintre noi. Încetinirea și răcirea care provin din natură sunt încă în creștere asupra noastră și devin confortabile pentru noi. Ele dictează spiritul noii perioade. Dacă privim mai departe, această situație nu ne va satisface pe termen lung. Un fel de letargie și neputință, întunericul dinaintea luminii, trebuie să se deschidă pentru a deschide un nou spațiu, pentru a se dezvălui conexiunea spirituală cu ceilalți, un impuls pentru un nou tip de relație umană. Doar atunci ne vom putea simți vindecați de pandemia diviziunii și vom atinge o viață împlinită și o societate sănătoasă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed