Virusul a identificat probleme în familie

Întrebare: Virusul a împins oamenii în interiorul familiilor lor și mulți au descoperit cât de îndepărtaţi sunt unii de alţii. Ne-ar putea face acest lucru să ne gândim la unele fenomene care duc la tragedii în relațiile dintre rude?

Răspuns: Desigur. Oamenii care au avut dificultăți să petreacă o oră sau două pe zi unul cu altul se găsesc brusc forțați să comunice non-stop. Este oribil! Nu suntem obișnuiți aşa; nu suntem crescuți așa.

Dar, pe de altă parte, am experimentat ​​cu toții această situaţie, cumva ne-am obișnuit, ne-am cunoscut. Poate de mulți ani nici măcar nu ne cunoașteam așa cum facem acum. Deci, să privim în mod pozitiv.

Coronavirusul a creat toate condițiile pentru a ne cunoaște familia. Și acum trebuie să comparăm corect ceea ce s-a întâmplat înainte de virus și acum. Mă duc la muncă, mă întorc la familia mea și o văd la fel sau nu?

Era necesar să stabilim cumva relații între noi care ne lipseau înaintea virusului și acum ne putem imagina acest lucru. La urma urmei, nu vei fugi de familie. Prin urmare, virusul ne-a oferit un cadou foarte mare: ne-a întemnițat cu forța împreună într-un singur apartament.

Ceea ce este necesar aici este ceea ce nu am făcut niciodată: muncă particulară, psihologică, socială cu oamenii. Nu am pregătit oamenii pentru viața de familie, de exemplu, un bărbat pentru rolul de tată și soț.

Știu asta singur. Prin urmare, din partea mea, am făcut multe greșeli în viața de familie, iar soția mea din partea ei. Și copiii nu au primit o educație corectă. Adică, aceasta este o problemă complexă care trebuie abordată.

Din „Fundamentele Cabalei” din KabTV, 3/5/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed