Dorinta este o Modalitate pentru noi de a ajunge la Creator

Dorinta creata de Creator este impartita intr-o multime de parti sau dorinte; apoi este supusa unei serii de schimbari pana cand se stabilizeaza intr-o stare in care dorinta numita “eu” este revelata. Aceasta dorinta se simte ca o dorinta interioara ce exista intr-o dorinta exterioara, intr-o lume de dorinte straine, in imaginile oamenilor, animalelor, pasarilor, pestilor, vegetatiei si rocilor. Totusi, toate sunt parti ale aceleiasi dorinte care descende din Malchut-ul Infinitului intr-un stadiu in care incepe sa discearna si sa simta ca provine din puncul interior numit Adam HaRishon dupa rupere.

Acesta este “Eu-l” din fiecare din noi – cel mai de jos nivel al dezvoltarii dorintei. La acest nivel, dorinta incepe sa stranga toate dorintele fragmentate care par straine, astfel reintorcandu-se la un stadiu de intregime si perfectiune. Prin unirea dorintelor intr-una singura, studiem “eu-l” nostru , modul in care a fost creat, si Creatorul nostru. Drept rezultat, acest “eu” devine asemanator si egal cu El.

Totusi, eu nu sunt dorinta. Sunt punctul din afara dorintei create. Ca si mine, Creatorul exista in afara dorintei pe care El a creat-o. A creat acest “Eu” si a creat dorinta opusa Lui, ca prin studierea acestei dorinte opuse Lui, “Eu” pot sa ajung la El.

Dorinta dintre noi este asemenea mancarii dintre un oaspete si gazda: le permite sa se apropie, pana cand ajung la dragoste si unitate absoluta. Cu alte cuvinte, dorinta creata de Creator este modul in care eu ma pot uni cu El.

Creatorul exista in afara dorintei “Eu”. Creatorul are un punct de contact cu dorinta, ca si mine. Inseamna ca suntem egali! Intre noi se afla dorinta pe care El a creat-o precum si Lumina care o umple. Sunt senzatiile sau consecintele ruperii, o scanteie care exista in afara dorintei, care mi-a fost data pentru ca eu sa pot ajunge la Creator.

In dorinta, El a construit lumi, Partzufim si Sfirot – iar treaba mea este de a restabili intregimea si perfectiunea trecuta, pentru a il readuce pe Unu, Unicul si Indivizibilul. Atunci voi fi complet egal cu El si il voi cunoaste pe El in functie de actiunile Lui.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed