O alta formula pentru fericire

Intrebare: Eu sunt un egoist care simte placere atunci cand masina vecinului explodeaza si suferinta atunci cand vecinul isi cumpara o masina noua. De unde pot sa obtin o alta formula pentru a atinge fericirea?

Raspunsul meu: Daca vrei sa suferi de nenorocul care cade peste vecinul tau si sa fii fericit atunci cand e fericit si el, ar trebui sa te casatoresti cu fiica lui – atunci, el o sa fie familia “ta”.

Intelegi acum? Ai nevoie de o conexiune cu el, astfel incat Kelim-urile sale sa devina ale tale! Daca deveniti o singura familie, atunci vei simti placere pentru toate reusitele si achizitiile lui. Trebuie doar sa iti conectezi Kelim la ale sale. Altfel, orice noua achizitie pe care o dobandeste el va deveni o uriasa pierdere pentru tine.

Faptul ca percepem Kelim ale altora ca fiind externe ne permite sa ne inaltam la un alt nivel. De aceea a avut loc sfaramarea. Daca acum imi conectez Kelim exterior la mine, voi dobandi calitatile Creatorului, pe care altfel nu as fi putut sa le dobandesc.

Creatorul m-a impartit in doua parti si mi-a dat o senzatie ca una dintre parti imi este straina. Dar cine sunt oamenii care imi sunt straini, de fapt, daca tot universul e format doar din mine si din El? Deci, o persoana “straina” este doar modul in care imi apare Creatorul. Daca imi atasez acum pe acel strain, asta va insemna ca adopt calitatile Creatorului.

El a creat in mine aceasta impartire artificiala intre “mine” si “El”, in care partea exterioara se numeste “vesminte si castele”, sau “o alta persoana”. Acum, inauntrul dorintei mele exista doua parti: eu si vecinul meu, iar eu trebuie sa lucrez ca sa imi atasez vecinul, pentru ca, astfel, voi dobandi calitatile daruirii, iubirea pentru aproapele meu.

Cand fac asta, voi incepe sa simt acelasi lucru si fata de Creator. El este in exteriorul acestei sfere, dar eu am un mijloc prin care pot sa mi-L imaginez si sa Il simt – pot sa trec de la iubirea pentru aproape la iubirea pentru Creator, si astfel, sa dobandesc o conexiune cu El. Ocazia pe care o avem, de a percepe realitatea ca fiind impartita in doua parti, este o inventie speciala si o mantuire, pentru ca ea ne permite sa incercam sa atasam partea exterioara la cea interioara. Altfel, situatia noastra ar fi fara nicio speranta.

Ca urmare, trebuie sa folosim toata aceasta lume ca pe un mijloc pentru propria noastra corectare, caci toata lumea a fost creata pentru noi, ca sa ne permita sa Il atingem pe Creator.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: