“2021 – Un an decisiv pentru Europa” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin2021 – Un an decisiv pentru Europa

2021 va fi un an decisiv pentru Europa. Vechiul Continent a devenit o grămadă de diviziuni între țări, facțiuni, mișcări și popoare. Marea Britanie, Germania, Franța, Balcani, Italia, Spania, totul este atât de împărțit și despărțit încât, dacă europenii nu încep foarte curând să se gândească la ei înșiși ca la o singură entitate vor suferi teribil. Cu siguranță nu va fi ușor, dar o identitate paneuropeană este singura lor ieșire din angoasă.

Europa este în multe privințe leagănul dezvoltării umane. Ca atare, lumea o va privi și va învăța, iar Europa ar trebui să arate lumii cum poate fi viitorul lumii. Trebuie să arate că, în ciuda multor culori, rase, naționalități și istoria lor scăldată în războaie, ei se pot ridica deasupra acestora și se pot construi singuri ca o singură familie, cu adevărat ca o singură familie. Altfel, se vor consuma pur și simplu unul pe altul. Dacă nu se unesc, nu văd niciun viitor pentru ei.

Pe lângă fricțiunile lor interne, China, Rusia și SUA vor lupta pentru controlul în Europa și nu va mai rămâne nimic din „Bătrâna Doamnă”. Chiar și Africa se va alătura „partidului”, așa cum se întâmplă deja cu migrația refugiaților, dar și în alte moduri.

Când vă uitați la harta lumii, este interesant să vedeți rolul unic pe care fiecare loc îl are în aducerea lumii într-un loc mai bun. SUA este un exemplu de națiune împărțită în nenumărate facțiuni, dar care sunt încă o națiune. Europa este un exemplu de multe națiuni care trebuie să funcționeze ca o singură națiune. Fiecare trebuie să ofere un exemplu de unitate deasupra diferențelor, pe care lumea le poate urma. Dacă oricare dintre ei nu își îndeplinește rolul, toţi vor suferi. Nu pot spune cine va suferi mai mult dacă nu va executa uniunea necesară, dar ambii vor agoniza cu siguranță.

Și Israelul are rolul său unic. De fapt, rolul Israelului este probabil cel mai important în procesul de unificare a lumii. Israelul trebuie să furnizeze filozofia, teoria, infrastructura ideologică pentru unitate: de unde vine, de ce este esențială unitatea și prin care reguli și regulamente trebuie să o stabilim.

Actuala Uniune Europeană nu va atinge aceste obiective. De fapt, toți sunt pentru demontarea Uniunii și mă bucur că Marea Britanie a părăsit-o. Actuala UE nu a fost construită pentru a uni Europa. A fost înființată pentru a întări băncile, industriașii și miliardarii, şi nu pentru a uni Europa. Cineva putea conduce de la un capăt la altul al Europei înainte de înființarea UE, deci nu există niciun beneficiu în ceea ce privește frontierele deschise. Persoana obișnuită nu câștigă nimic din trăirea într-o așa-numită Europă unită.

Aşa cum am spus la început, o uniune europeană ar trebui să fie o uniune a inimilor, unde ei simt că sunt într-o conexiune profundă. Și cu cât sunt mai diferiți, cu atât se vor uni mai strâns, conform eforturilor lor. Cei care sunt cei mai îndepărtați acum vor fi cei mai apropiați, odată ce se vor uni.

Această uniune trebuie să fie complet lipsită de legătură cu instituțiile existente ale UE. Trebuie să fie o entitate separată care funcționează indiferent dacă actuala UE supraviețuiește sau nu revoltelor care se apropie. Această unire a inimilor este uniunea pe care au căutat-o ​​în ultimii treizeci de ani de când au înființat UE.

Și în ceea ce privește Israelul și ideologia pe care Israelul trebuie să o furnizeze, nivelul de ură pe care europenii îl vor purta față de Israel depinde de nivelul urii lor pentru conexiune. Dacă Israelul oferă o modalitate de conexiune – care nu există acum, dar este probabilă – și europenii evită acest lucru pentru că nu vor să se conecteze, atunci nu vor mai avea de ales decât să ia ceva mai multă bătaie de la alte țări sau din natură, până când cedează și devin receptivi la noțiunea de conexiune.

Și vorbind despre antisemitism, credem că este impermeabil rațiunii și poate că așa este, la fel ca toate urile. Cu toate acestea, antisemitismul nu este impermeabil la un model de unitate care izvorăşte din Israel. Chiar și Henry Ford, a cărui ideologie antisemită a admirat-o Hitler, a scris în compoziția sa furioasă Evreul internațional – cea mai importantă problemă din lume (The International Jew – The World’s Foremost Problem), „Apariția problemei evreiești este o parte a culminării destinului care a venit asupra noastră, nu pentru rău, ci pentru bine. … Justificarea unei discuții cu privire la Problema evreiască este bună pentru evrei, iar cel mai mare obstacol actual în calea acelui bine sunt evreii înșiși. A sosit momentul în care o vor vedea”.

Cu alte cuvinte, antisemitismul nu este neapărat un fapt al vieții ci, este ceva ce Israelul poate depăși îndeplinindu-şi rolul său, și națiunile acceptând contribuția Israelului – ideologia unității. Viitorul Europei stă în echilibru; dacă europenii vor depăși curând diviziunile, vor triumfa. Dacă nu, vor pierde amarnic. Israelul la rândul său, trebuie să-și facă datoria în vindecare, oferind ideologia unității deasupra diferențelor și dând un exemplu.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed