Un recviem bucuros pentru o lume învechită

Noul meu articol pe Linkedin “ Un recviem bucuros pentru o lume învechită

Lumea veche a murit și nu aș putea fi mai fericit. Tot ceea ce știam nu va fi la fel: relațiile dintre cupluri, copii, locuri de muncă, relațiile internaționale, totul se va schimba. Egoul care a domnit în toate acele relaţii este pe moarte, lovit de blocaje reluate și de alte cătușe impuse acestuia de un virus.

Umanitatea cântă un requiem lumii vechi, iar eu mă bucur pentru noua lume care va apare. O aștept de zeci de ani, iar acum, în sfârșit apare. Desigur, nu este o tranziție ușoară. Pe parcurs vor fi multe suferinţe și dureri, însă orice persoană care înțelege ca mine, că lumea care va veni va fi guvernată de iubire și responsabilitate reciprocă, este foarte fericită în aceste zile.

Odată ce ne vom elibera de lanțurile egoismului, vom înțelege ce înseamnă cu adevărat libertatea. Fiecare persoană nu numai că va putea, dar va fi încurajată să-și dezvolte potențialul la maxim. Societatea va sprijini în mod activ orice persoană în îndeplinirea viselor fiecăruia, întrucât realizarea acestor vise va contribui la societate, care va fi mai bogată, mai unită și mai vibrantă.

Primele etape au loc deja: nu apar noi locuri de muncă în locul celor care au dispărut și tot mai mulți oameni își dau seama că virusul nu este o criză; este o transformare. Ei recunosc că nu va trebui să își schimbe locul de muncă sau chiar cariera. Ei își dau seama că va trebui să-și schimbe întreaga viață.

Dar chiar și acest lucru este doar o parte a adevărului. Întregul adevăr este că va trebui să transforme modul în care gândesc despre viață. Oamenii vor învăța să perceapă totul altfel: pe ei înșiși, pe ceilalți oameni și relațiile lor cu alți oameni și cu lumea.

În locul unei perspective individualiste, centrată pe sine, unde fiecare persoană are grijă doar de sine și (în cel mai bun caz) de cei dragi, oamenii își vor transcende egoul și vor forma un tărâm în care fiecare persoană este la fel de importantă, contribuie în egală măsură și cu aceeași grijă faţă de toți ceilalți.

Oamenii vor dezvolta conștiința de grup, care va trece peste cea individualistă. Acea conștiință de grup va determina ce se întâmplă în viața noastră, mai degrabă decât ego-ul, care nu știe decât să lupte pentru supraviețuire până când pierde, și ne vom preda vieţii. Nu vor exista pierzători în lumea care se apropie, deoarece a câștiga va însemna să-i facem pe toți să se simtă valoroși, demni, merituoși, sau pe scurt, fericiți.

Grijile materiale vor preocupa cel mai puțin oamenii. Mașinile pot face aceste lucrări mai bine decât oamenii, deci de ce ar trebui oamenii să se confrunte cu ele? Oamenii vor fi preocupați de construirea noii societăți, lucru pe care numai oamenii îl pot face.

Tot ceea ce știm astăzi, și care se bazează pe ȋnfrânarea ego-ului, se va schimba dramatic. Dreptul, educația, piața muncii, asistența medicală, locuirea, fiecare domeniu în care ne exprimăm în prezent egoul nostru, va fi revoluționat, deoarece ne vom folosi abilitățile pentru a ne exprima grija pentru ceilalți.

Dacă simțim resentimente când ne gândim la o astfel de lume, ego-ul nostru este cel care ne dă astfel de simţire. Odată ce ne vom elibera de lanțurile egoismului, vom înțelege ce înseamnă cu adevărat libertatea. Fiecare persoană nu numai că va putea, dar va fi încurajată să-și dezvolte potențialul. Societatea va sprijini în mod activ orice persoană în îndeplinirea viselor fiecăruia, întrucât realizarea acestor vise va contribui la societate, care va fi mai bogată, mai unită și mai vibrantă.

Mari cantități de energie și fonduri vor deveni disponibile, deoarece acestea sunt în prezent ţinute de autorități, care trebuie să mențină egoul nostru nechibzuit. Dar atunci când lucrăm în beneficiul societății, aceste entități nu vor fi necesare, iar resursele umane și monetare abundente dedicate menținerii lor, vor fi în slujba societății.

Nu avem idee câtă bogăție produce umanitatea. Fiecare persoană produce în fiecare zi de mai multe ori peste ceea ce consumă. În prezent, surplusul acesta se adresează statului și celor bogați. Dar COVID obligă pe toată lumea să acționeze mai social; ȋi va învăța pe toţi că, dacă ȋntreaga lume nu este fericită, nimeni nu va fi fericit.

În fapt, putem accelera venirea transformării, prin exerciții simple și utile. De exemplu, dacă începem să purtăm măști, nu pentru a evita infectarea cu virusui, ci pentru a evita transmiterea acestuia, va crea deja o schimbare în percepția noastră despre lume. Acesta este doar un exemplu, un prim pas, dar după cum se spune, „O călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas.”

Umanitatea a cunoscut nenumărate revoluții în istoria sa, dar nu a văzută niciodată o transformare. Suntem prima generație care se transformă într-o nouă ființă – mai amabilă, mai înțeleaptă, mai bună.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed