“Adevăr Social — O mișcare foarte necesară care nu va funcționa” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Truth Social — O mișcare foarte necesară care nu va funcționa

După ce a fost interzis împreună cu mulți dintre susținătorii săi de la giganții liberali ai rețelelor sociale, fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump și-a lansat în această săptămână propria sa platformă socială, Adevăr social. Platforma se concentrează pe diversitate. Primul paragraf din descrierea aplicației o demonstrează: „Gândește-te la un cort gigant pentru evenimente în aer liber la nunta celui mai bun prieten al tău. Cine e acolo? Combinația de mai multe familii din toate colțurile Statelor Unite și din lume. Unchiul Jim din Atlanta este un mândru libertarian. Mătușa Kellie din Texas este o conservatoare convinsă. Vărul tău John din California, este un liberal obositor. Si ghici ce? Sunt toți împreună pentru a se distra de minune și pentru a-și împărtăși punctele de vedere diferite despre lume. Deși nu suntem întotdeauna de acord unul cu celălalt, salutăm aceste opinii variate și conversația robustă pe care o aduc”.

Orice schimbare în rețelele de socializare sau orice formă de media depinde doar dacă și în ce măsură ne schimbăm noi înșine. Dacă vrem să relaționăm, rețelele sociale ne vor ajuta să ne conectăm; dacă vrem despărțire, rețelele sociale ne vor ajuta să ne separăm. Acesta este motivul pentru care este esențial să încetăm să încercăm să dovedim că avem dreptate și să începem să încercăm să arătăm că ne pasă unul de celălalt și că vrem să formăm una, o societate unită mai presus de toate diferențele.

Pe de o parte, cred că așa trebuie să fie – deschis tuturor. Giganții tehnologici liberali au devenit intolerabil de nerăbdători și îndrăzneți. Pe de altă parte, cred că este o mare problemă să dai o prezență egală tuturor vederilor, pentru că dacă vrei să deschizi platforma tuturor, probabil vei pierde totul.

Înțeleg aspirația de a spune adevărul, de a aduce puțină dreptate și echilibru în presa de știri. În același timp, nu cred că adevărul există acolo unde sunt oameni. Din cauza naturii corupte a oamenilor, chiar și proiectele care încep cu cele mai bune și mai pure intenții se termină în corupție și depravare.

S-ar putea să încercați să echilibrați prejudecățile inerente participând la platforme sociale de ambele părți ale culoarului politic, dar nici acest lucru nu va funcționa. În loc să obțineți o imagine completă, veți obține două imagini, deformate și distorsionate în două moduri opuse.

Dacă eşti ȋn căutarea adevărului, să știi asta: nu există adevăr în care ego-ul nu ne ghidează gândurile și sentimentele. Ego-ul își vede doar propria latură. Deoarece realitatea constă din mai multe laturi, ego-ul nu poate vedea imaginea reală a realității. Prin urmare, orice perspectivă, este implicit greșită.

Singura soluție posibilă la diviziunea din societate este să nu mai căutați adevărul și să începeți să căutați iubirea, sau cel puțin un anumit nivel de grijă și preocupare unul pentru celălalt. Dacă schimbăm modul în care relaționăm unul cu celălalt, nu va fi nevoie să construim platforme media separate pentru a ne exprima opiniile, deoarece ne vom bucura de părerile celuilalt.

Internetul, ca orice sistem creat de om, reflectă natura noastră. Deoarece natura noastră este în mod inerent coruptă, la fel și internetul. Nu se va schimba până când oamenii nu o vor face.

În prezent, suntem atât de divizați încât nici măcar nu mai căutăm adevărul. Tot ce ne dorim este ca oamenii să ne spună că avem dreptate. În consecință, mergem pe rețelele de socializare în căutarea unor oameni care au păreri asemănătoare, iar platformele media își dau seama și ne răspund dorințelor prezentându-ne doar oameni care gândesc ca noi și vorbesc ca noi.

Drept urmare, societatea s-a împărțit în multiple „universuri paralele” și fiecare univers crede că propria sa realitate este singura, deoarece nu se întâlnește niciodată cu locuitorii altor universuri.

Deoarece rețelele de socializare aspiră să ne mențină acolo cât mai mult timp posibil, ne vor arăta opinii diferite doar atunci când începem să le căutăm. Dacă vom căuta să ne conectăm cu oameni care au puncte de vedere alternative față de ale noastre, rețelele sociale ni le vor prezenta. Dacă vom căuta să găsim propria noastră imagine în reflecție, asta vom vedea.

Prin urmare, orice schimbare în social media, sau orice formă de media, depinde doar dacă și în ce măsură ne schimbăm noi înșine. Dacă vrem să relaționăm, rețelele sociale ne vor ajuta să ne conectăm; dacă vrem despărțire, rețelele sociale ne vor ajuta să ne divizăm. Acesta este motivul pentru care este esențial să încetăm să încercăm să dovedim că avem dreptate și să începem să încercăm să arătăm că ne pasă unul de celălalt și că vrem să formăm unitatea, o societate unită mai presus de toate diferențele.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: