“Am încredere că Liz Truss va fi un bun prim-ministru” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Am încredere că Liz Truss va fi un bun prim-ministru

Ieri, 6 septembrie 2022, Mary Elizabeth Truss, alias Liz Truss, a fost investită ca prim-ministru al Regatului Unit, a treia femeie prim-ministru din Marea Britanie. Ea își începe mandatul într-un moment dificil pentru Marea Britanie. Camera de Comerț britanică a avertizat că se așteaptă ca țara să se cufunde în recesiune, inflația a crescut la 14%, iar prețurile energiei au luat-o razna. Cu toate acestea, am mari speranțe în doamna Truss. Este o femeie puternică care știe ce vrea să realizeze și cum să procedeze.

Regatul Unit are o istorie de femei puternice și de succes în poziții de vârf. Regina Victoria și-a condus națiunea prin turbulențele industriale, politice și economice din a doua jumătate a secolului al XIX-lea și și-a transformat țara într-un imperiu. Regina Elisabeta, de asemenea, în ciuda faptului că nu are puterea politică pe care o aveau monarhii în epocile predemocratice, este admirată de poporul ei și de întreaga lume. Apoi este Margaret Thatcher, prima femeie prim-ministru care a servit aproape doisprezece ani consecutiv și a devenit cunoscută drept „Doamna de Fier” pentru politicile ei fără compromisuri și stilul ei de conducere. Cred că și Truss își va face mandatul unul memorabil și din motive corecte.

În ceea ce privește Israelul, cred că va fi un prim-ministru foarte bun pentru Israel, poate chiar mai bun decât Boris Johnson. Israelul va fi înțelept să-și consolideze legăturile cu Regatul Unit în timp ce Truss este în funcție. Dacă atât Marea Britanie cât și SUA sprijină Israelul, aceasta va fi o forță puternică în spatele nostru.

În același timp, așa cum spun mereu, evreii nu ar trebui să se bazeze pe liderii străini pentru ajutor. Ei se pot ajuta singuri dacă aleg, deoarece succesul lor depinde în întregime de nivelul de solidaritate. Dacă evreii ar fi uniți, opoziția față de existența statului Israel și față de evreii din întreaga lume s-ar dizolva de la sine.

Prin urmare, cred că, deși este grozav că Truss a promis că va lua în considerare mutarea ambasadei britanice la Ierusalim și este chiar mai bine că a promis că va înăspri regulile anti-BDS ale Marii Britanii, cel mai bine ar fi să-i încurajeze pe evrei să se unească între ei. înșiși. Aceasta este singura noastră armă și la sfârșitul zilei, singurul lucru pe care ar trebui să ne bazăm.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: