“Ar trebui să avem dreptul să alegem unde vrem să trăim?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ar trebui să avem dreptul să alegem unde vrem să trăim?

Conform modului în care natura ne dezvoltă, trebuie să ajungem într-o stare în care ne realizăm pentru beneficiul maxim al societății umane și cu eficacitate maximă. Ca atare, dacă cercetăm temeinic opțiunile și constatăm că ne putem realiza mai bine pentru omenire într-un anumit loc, atunci bineînțeles ar trebui să avem dreptul să ne mutăm în acel loc unde putem fi mai buni în beneficiul umanităţii.

Cu toate acestea, subliniez că o astfel de mișcare ar trebui să aibă loc numai după ce vom constata că putem fi cu adevărat de mai mare beneficiu pentru umanitate în locul țintă. Înseamnă că ne abținem de la mutare pur și simplu pentru că avem chef sau că „pare corect” la un moment dat. În schimb, luăm decizia de a ne muta conform conștientizării legii generale a naturii și a modului în care natura ne dezvoltă. De asemenea, așa cum a explicat cabalistul Yehuda Ashlag (Baal HaSulam), s-ar putea să trebuiască să primim o permisiune specială de la oameni care înțeleg unde ne putem realiza cel mai bine. Putem fi apoi siguri că acolo unde dorim să ne mutăm este locul unde trebuie să fim și să acționăm.

Dacă ne mutăm pur și simplu pentru că ne plictisim într-un singur loc și credem că putem culege mai multă împlinire egoistă în altă parte, adică scopul de a ne muta este pur și simplu pentru a absorbi egoist ceea ce alții au pregătit în celălalt loc, atunci desigur, nu devenim utili societății și nu cred că o astfel de mișcare este justificată.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: