“Aşa cum dorințele se schimbă, la fel și creierele noastre” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinAşa cum dorințele se schimbă, la fel și creierele noastre

Corpul uman nu este fundamental diferit de cel al altor mamifere și cu siguranță nu de cel al altor maimuțe. Cu toate acestea, hominizii, tipul maimuțelor care au evoluat în homo sapiens, au continuat să evolueze până la punctul în care am sărit din lanțul trofic și am câștigat nu numai o dominație absolută asupra tuturor ființelor vii, ci asupra întregii planete. Ce a fost diferit la hominizi care le-au acordat importanță? Natura le-a insuflat dorințe în evoluție.

Aceste dorințe sunt cauza dezvoltării perpetue a omului.

In timp ce dorințele din alte specii de animale abia se schimbă de-a lungul eonilor, alte specii evoluează foarte lent. Practic, de îndată ce stomacul unui animal este plin, acesta caută odihnă. În timpul sezonului de împerechere, caută un partener și, după împerechere revine la cele două dorințe de bază de hrană și odihnă. Femelele (și uneori bărbații, de asemenea) au o dorință suplimentară de a se ocupa de cele două dorințe de bază ale copiilor lor, precum și ale lor.

O zicală din Talmud rezumă ideea: „Un vițel de o zi este numit bou” (Baba Kama 65b). Deoarece un vițel de o zi vrea exact ceea ce vrea un taur crescut, să se hrănească și să se odihnească, nu există nicio diferență fundamentală între ei.

Dar un bebeluș uman și un adult matur, ei sunt lumi separate, complet incomparabile. Pentru a satisface dorințele în schimbare ale unei ființe umane în creștere, creierul trebuie să se adapteze constant la noile cerințe. De aceea spunem că nevoia (dorința) este mama invenției.

Dar omenirea se află la o răscruce de drumuri. Dorințele noastre în evoluție au crescut până la un punct în care vrem să devorăm întreaga lume. Drept urmare, am dezvoltat tehnologiile și instrumentele pentru a o realiza. Dar pe măsură ce le implementăm, ne distrugem casa. Trebuie să preluăm controlul asupra evoluției propriilor dorințe, înainte ca acestea să ne consume.

Știm deja că planeta Pământ este un sistem unic. Următoarea fază a evoluției dorințelor noastre este, prin urmare, să învățăm să beneficiem de ea mai degrabă decât să vrem să o supunem și să o distrugem.

Vom ști să profităm de ea numai atunci când putem empatiza cu ea până la punctul în care devenim parte a acesteia. Când devenim parte a ceva în loc să o controlăm, nu renunțăm la putere deoarece acel ceva face acum parte din noi. Începem să-l simțim în noi la fel cum ne simțim pe noi înșine. Nu ne restricționăm controlul; ne extindem percepția pentru a include întreaga lume.

Când vom ajunge la acea stare, vom ști să conducem lumea și pe noi înșine perfect. Vom fi în deplin control și toată lumea va beneficia de cunoștințele noastre.

Nu putem opri evoluția dorințelor, dar dacă le cunoaștem direcția, le putem accelera ritmul și putem ajunge la destinație rapid și plăcut.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: