“Au fost fiinţele umane domesticite?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: “Au fost fiinţele umane domesticite?”

Suntem într-un proces de dezvoltare care este condus de un ego uman în continuă creștere, care nu ne va lăsa niciodată să rămânem în pace și calmi. Ne va conduce la astfel de dezastre și suferințe încât, după dezvoltarea ego-ului, va trebui să ne oprim și să ne gândim pentru ce trăim.

Punând la îndoială semnificația vieții noastre, vom descoperi că va trebui să schimbăm ego-ul care crește în noi, îndreptându-l spre echilibru, unificare, îmbrățișare și similitudinea calităților cu natura. Procedând astfel, vom obține o senzație de eternitate și perfecțiune.

Spre deosebire de animale, care pot fi domesticite, noi oamenii nu suntem în stare să stăm și să consumăm pur și simplu. Egoul nostru este obligat să ne aducă într-o stare de imens gol interior, o stare din care va trebui să ne schimbăm ego-ul și abordarea vieții pentru a atinge echilibrul cu natura.

Aici, noi oamenii, suntem diferiţi de animale. Dorința animalelor este neschimbată. Ele pot primi hrană și apoi se pot odihni. Cu toate acestea, pentru noi este insuficient pur și simplu să obținem hrană pentru a ne odihni și pentru a fi în pace și mulțumiți. Dimpotrivă, va trebui să umplem golul pe care îl vom simți din ce în ce mai mare. Acest gol ne va aduce la nevoia de a ne schimba atitudinea și abordarea față de viață.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman.. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: