Bani și o armă — Eu sunt șeful

547.06Comentariu: Pandora Papers, cea mai mare scurgere de documente financiare din lume, au dezvăluit tranzacții secrete și imense proprietăți ale sute de lideri mondiali, politicieni și miliardari. De asemenea, dezvăluie modul în care banii au fost spălați în conturi offshore. S-a făcut mult zgomot despre asta. Dar am observat că nimeni nu se înroșește și nu-și bate pieptul; nimeni nu se pocăiește. Toate acestea sunt percepute cu calm. Sentimentul este că vor face zgomot, vor face zgomot și atât.

Răspunsul meu: Desigur! Și nu va fi prea mult zgomot. Acest lucru caracterizează timpul nostru. Special! Triumful egoismului!

Comentariu: Da, sentimentul de rușine că am fost prins făcând ceva ilegal a dispărut.

Răspunsul meu: Nu! Cine este îngrijorat de ceva astăzi? Există, desigur, șansa de a pune o persoană în închisoare, dar astfel de oameni, de regulă, nu sunt închiși. Deci nu le pasă.

Întrebare: Și unde ne duce asta?

Răspuns: Pentru a desăvârși fărădelegea, libertatea chiar și față de acele legi care astăzi se presupune că există pe hârtie.

Întrebare: Odată o persoană a crezut în cineva și cineva a fost un lider pentru el. Și astăzi de ce se poate agăţa o persoană?

Răspuns: În nici un caz! Dacă ai bani într-un buzunar și o armă în celălalt, atunci ești șeful. Atâta timp cât egoismul domnește în lume, nu vei putea găsi un exemplu pur de abnegație, devotament, dăruire și așa mai departe. Toate acestea se vor baza pe egoism. Și așa a fost inițial ilegal.

Întrebare: Dar cum să conducem educația dacă nu există exemple, nici cifre? De ce ar trebui să se țină o persoană?

Răspuns: În timpurile noastre, o persoană ar trebui să încerce să se țină într-un loc liniștit pentru a se asigura pentru sine și pentru familia sa și, pe cât posibil, să încerce să ajungă la un fel de surse spirituale înalte, rădăcini, care nu depind de conducătorii din lume. Aceasta este ceea ce rămâne pentru o persoană. Ma bucur ca este asa. Și acest lucru devine treptat mai evident.

Întrebare: Crezi că ceea ce se întâmplă ne obligă să ne ridicăm deasupra egoismului? Să înțelegem că totul a fost cumpărat în acest avion?

Răspuns: Da, acest avion s-a compromis complet și nu este nimic de căutat în el. Și asta chiar e bine. Ni se arată calea directă către o societate cu adevărat liberă.

Va apărea. Întrebarea este cât de mult vom suferi pentru a crea ceva nou. Aceasta e problema.

De la KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 10/7/21

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed