“Când a fost Exodul din Egipt?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Când a fost Exodul din Egipt?

Conform înțelepciunii Cabala, exodul din Egipt înseamnă ieșirea din dorința de a primi pentru sine, lăsând în urmă gândurile egoiste, discernământele și deciziile țintite spre sine și intrarea într-o realitate superioară a iubirii, dăruirii și conexiunii. Este o naștere într-o nouă lume iluminată.

Înainte de a intra în acea lume, suntem în dorința de a primi numai pentru propriul beneficiu, o preocupare restrânsă cu privire la propriile noastre vieți, iar ieșirea din acea stare înseamnă a scăpa de controlul Egiptului – intenția de a beneficia numai pentru sine – și a intra. într-un nou control al forței superioare a iubirii, dăruirii și conexiunii. În această din urmă lume, descoperim și trăim într-o nouă intenție, de a aduce beneficii altora și întregii naturi.

Cu alte cuvinte, exodul din Egipt nu este un eveniment istoric trecut sau doar o poveste pe care o învățăm pe măsură ce creștem. Este mai degrabă o stare de tranziție cheie prin care trecem pe calea noastră spirituală, în care trecem de la a fi într-o stare egoistă fizică la a trăi într-o stare spirituală de iubire, dăruire și conexiune, în contact cu forța superioară.

Bazat pe Lecția zilnică de Cabala cu Cabalistul Dr. Michael Laitman din 15 aprilie 2022. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed