“Când lumea votează în unanimitate împotriva ta, este timpul să te trezeşti” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Când lumea votează în unanimitate împotriva ta, este timpul să te trezeşti

În urmă cu aproximativ zece zile, Adunarea Generală a ONU a votat 160-1 în favoarea unui proiect de rezoluție pentru reînnoirea finanțării UNRWA, Agenția ONU de Ajutor și Lucrări pentru Palestina. Ascunse în cele șase elemente ale rezoluției, există clauze care afirmă că „refugiaților [din 1948, inclusiv copiii lor și copiii copiilor lor] care doresc să se întoarcă la casele lor și să trăiască în pace cu vecinii lor, ar trebui să li se permită să facă acest lucru în acest moment la cea mai apropiată dată posibil. „Rezoluția mai prevede că „trebuie plătite despăgubiri pentru proprietatea celor care aleg să nu se întoarcă.”

În urma votului, proiectul s-a referit la ceea ce se numește „Cel de-al patrulea Comitet”, pentru a formula rezoluția care va fi înaintată Adunării Generale a ONU pe 1 decembrie pentru vot final. Dacă rezoluția va fi adoptată, și va fi, se precizează că „recomandările” acesteia urmează să fie puse în aplicare până la 1 septembrie 2022. De facto, asta înseamnă că ONU a decis să termine statul Israel ca stat evreu.

Dacă există ceva bun în această decizie, este că în sfârșit putem vedea cât de indezirabili suntem de ochii lumii, iar eu prefer întotdeauna adevărul amar în locul minciunilor dulci. Cred că în viitorul apropiat, vom vedea ONU chemând toți „rezidenții” (un cuvânt PC pentru „evrei”) care nu sunt indigeni din regiune și s-au mutat în Israel în ultimul secol și jumătate pentru a se întoarce în țările lor inițiale. Sunt sigur că ONU va asista chiar la întoarcerea lor, deoarece asta vrea lumea.

În ciuda situației aparent fără speranță, cred că cea mai mare grijă a noastră și cheia salvării țării nu este decizia ONU, ci propria noastră părere despre aceasta. Este destul de rău că lumea a votat în unanimitate împotriva noastră, dar nu se compară cu problema noastră reală, că suntem tacit de acord cu ONU. Acesta este motivul pentru care nu am protestat sau nu plănuim să protestăm, de aceea nu avem niciun plan pentru a opri rezoluția finală și nici dorința de a aduce problema în discuție publică. Majoritatea israelienilor nici măcar nu știu că rezoluția există.

Nimeni nu va beneficia de desființarea statului Israel. Înainte ca statul Israel să existe, am avut două războaie mondiale în mai puțin de două decenii. Statul Israel a fost înființat pentru ca evreii să-și poată îndeplini rolul istoric. Chiar dacă israelienii nu știu asta și lumea a renunțat la Israel, evreii nu vor fi ușurați de chemarea lor.

Suntem o națiune făurită prin unitate mai presus de prăpăstiile uriașe, și am fost desemnați să dăm un exemplu lumii că este posibilă o astfel de unitate Acesta este motivul pentru care Statul Israel a fost înființat imediat după cea mai oribilă etalare de ură între națiuni din istorie, care s-a încheiat cu explozii nucleare. Dacă Israelul nu reușește să se ridice la înălțimea vocației sale, ce va opri lumea să repete acel scenariu?

Dacă ne justificăm existența aici străduindu-ne să ne unim așa cum au făcut-o strămoșii noștri, mai presus de prăpăstiile uriașe dintre noi, nu va trebui să explicăm nimănui nimic. Dimpotrivă, lumea va opri pe oricine încearcă să ne perturbe munca spre unitate.

Așa cum lumea ne urmărește fiecare mișcare și ne condamnă acum că suntem divizați, ne va urmări fiecare mișcare și o va lăuda când suntem uniți. Această rezoluție a ONU este dovada că lumea nu vrea niciunul dintre nenumăratele lucruri pe care i le-am oferit. Este timpul să-i dăm ceea ce are nevoie cu adevărat: capacitatea de a uni. Și lumea se va putea uni doar dacă vom conduce prin exemplu.

Pentru mai multe despre importanța unității evreiești, vedeţi cartea mea Alegerea evreiască: Unitate sau Antisemitism

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed