“Care este cel mai important exemplu pe care părinții ar trebui să-l dea copiilor lor?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este cel mai important exemplu pe care părinții ar trebui să-l dea copiilor lor?

Cel mai important exemplu pe care părinții ar trebui să-l ofere copiilor lor este atitudinea corectă față de societate, adică una de relaționare pozitivă cu ceilalți, luând în considerare nevoile altora, gândind cum să beneficieze oamenii și, în general, participând la crearea unei societăți bine-conectate.

În acest scop, părinții trebuie să examineze critic tot ceea ce îi influențează pe copii. În special, aceasta înseamnă o revizuire riguroasă a materialului pe care îl întâlnesc copiii pe internet, la TV, cărțile și media de toate tipurile.

Nu avem nicio dorință de a restricționa copiii să urmărească și să învețe din diferite medii, dar pentru a ne asigura că încurajăm crearea unei societăți formate din oameni fericiți, încrezători, de succes, siguri și căora le pasă, trebuie să examinăm influențele dintr-o perspectivă educațională :

În ce măsură materialul pe care îl întâlnesc îi ghidează să se conecteze pozitiv unul cu altul?

Cât de mult include înțelepciunea conexiunii și deschide calea către un viitor mai bun și mai armonios pentru societatea umană?

Este necesar să se elimine orice violență, groază și tortură din materialul pe care îl consumă copiii. Copiii învață din imitație și exemple, iar un astfel de material le oferă exemple foarte proaste și inserează tot felul de distorsiuni în copii care pot avea efecte negative de durată asupra dezvoltării lor mentale și emoționale, precum și în relațiile lor cu alte persoane.

Scopul principal al creșterii copiilor și al educației în general ar trebui să fie crearea ființelor umane în sensul deplin al termenului: o societate care își propune să se conecteze pozitiv deasupra tuturor formelor de diviziune și care se raportează la alți oameni și la natură în mod constructiv.

Prin urmare, singura noastră preocupare ar trebui să fie crearea unui nou tip de sistem educațional care să crească copiii să devină ființe umane fericite, încrezătoare, de succes și sigure, îndrumându-i să construiască o societate conectată pozitiv, de susținere și pașnică.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed