“Care este importanţa interdependenţei din natură?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este importanţa interdependenţei din natură?

În natură, interdependența există la nivelurile sale mineral, vegetal și animal. Nici o ființă creată – inclusiv ființa umană – nu poate exista singură, separată de alte ființe. În natură, există un schimb constant al substanțelor cu mediul lor. Chiar și o piatră își simte mediul, iar mediul o simte prin mai multe forțe și sisteme pe care încă nu le-am înțeles pe deplin.

De asemenea, cu cât mergem la niveluri mai înalte ale naturii și, de asemenea, între niveluri, cu atât există mai multă interdependență. Există o legătură foarte strânsă între nivelurile mineral, vegetal, animal și uman ale naturii.

Noi, oamenii, pe de o parte, suntem parte a lumii animale, intim conectați la nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii. Cu toate acestea, pe de altă parte, datorită ego-ului uman, dorim controlul și puterea asupra naturii, pentru a face natura să se supună cerințelor noastre. O astfel de înclinație revine ca bumerangul asupra noastră, deoarece Egoul subiectiv este orb la ceea ce are cu adevărat nevoie pentru a profita cu adevărat.

Suntem cu toții părți ale unui întreg sistem interdependent și interconectat. Cu toate acestea, atitudinea noastră egoistă perturbă, corupe și provoacă dezechilibre într-un astfel de sistem.

Astăzi, trăim într-o perioadă în care devenim din ce în ce mai conștienți de măsura în care dăunăm naturii, nouă înșine și generațiilor viitoare. Mai mult, se pare că nu ne pasă prea mult, dacă nu aproape deloc, de răul pe care îl provocăm, care se datorează aceluiași ego.

Prin urmare, importanța interdependenței din natură este că aceasta ar trebui să ne conducă pe noi, oamenii, să recunoaștem modul în care gândim și acționăm contrar unei astfel de interdependențe – în atitudinile noastre egoiste unul față de celălalt și față de natură.

Pentru a ajunge la echilibru cu interdependența naturii, trebuie să ne schimbăm atitudinile față de celălalt, astfel încât să se potrivească cu atitudinea dominantă din natură: de la egoism la altruism, de la diviziune la conexiune. Apoi, vom intra în echilibru cu natura și vom experimenta un tip cu totul nou de existență armonioasă, pe care nici nu ne-o putem imagina în acest moment.

Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed