„Care este opinia ta despre noul serial de pe Netflix numit Jocul Calamarului?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: „Care este opinia ta despre noul serial de pe Netflix numit Jocul Calamarului?”

Unul dintre studenții mei a explicat cum Jocul Calamarului este un exemplu perfect de egoism total al naturii umane. Adică, câteva sute de oameni care au datorii și probleme psihice grave sunt aduși la acest joc, li se dau diverse provocări, iar cel care pierde este ucis. Cel care conduce jocul creează diferite intrigi și conflicte între participanți, punându-i în situații în care trebuie să omoare persoana care a fost alături de ei până la final.

Exemplifică natura noastră umană egoistă într-un mod foarte tranșant, și anume voința de a ucide alți oameni pentru a ne asigura propria supraviețuire.

Pe scurt, toată lumea face totul în mod egoist, adică în interes personal, în detrimentul celorlalți și al naturii, pentru a supraviețui, iar în viața noastră de zi cu zi, dorim să-i eliminăm pe cei care ne stau în calea supraviețuirii în această lume. În timp ce trăim în conformitate cu o paradigmă egoistă, ni se pare că, dacă nu eliminăm astăzi persoanele pe care le percepem ca fiind amenințări la adresa supraviețuirii și fericirii noastre, atunci mâine, acestea ar putea foarte bine să ne ia fața și să ne stea în calea fericirii și a sentimentului de siguranță.

Cu o astfel de conștientizare, ne putem pune întrebarea despre cum să corectăm această situație și să facem din lume un loc mai bun. Pentru a face acest lucru, este nevoie mai întâi să recunoaștem răul din noi: faptul că suntem ființe egoiste care prioritizează beneficiul propriu în detrimentul celorlalți, ceea ce ne determină să îi folosim și să îi exploatăm pe ceilalți pentru propriul beneficiu.

Ca urmare a unei astfel de revelații, am deveni receptivi la explicații despre cum să ne schimbăm natura din egoistă în opusul ei altruist. Angajându-ne în educația care ghidează această transformare de la egoism la altruism, vom fi apoi capabili să facem ca această schimbare să aibă loc și vom simți o lume diferită, plină de sprijin reciproc, preocupare, iubire și conexiune.

Bazat pe videoclipul ” Dacă jocurile calamarului ar fi reale, ce ai face?” cu Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: