“Care este părerea dvs. despre alegerile din SUA din 2020?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Care este părerea dvs. despre alegerile din SUA din 2020?

Astăzi, suntem martorii creșterii diviziunii sociale și a polarizării din întreaga lume, în toate națiunile dezvoltate ale așa-numitei lumi libere, și cu cât națiunea este mai dezvoltată, cu atât polarizarea este mai mare.

De ce suntem din ce în ce mai polarizați, cu cât ne dezvoltăm mai mult?

Pentru că în spatele evoluției noastre sunt dorințe umane în creștere. Dezvoltarea umană a început cu împlinirea dorințelor noastre individuale de bază pentru hrană, sex, familie și adăpost și, în timp, au apărut în noi dorințe noi – dorințe sociale de bani, onoare, control și cunoaștere – și am trăit și am lucrat pentru a le împlini .

Epoca noastră actuală este caracterizată de apariția unei noi dorințe, pe care încă nu o putem înțelege pe deplin, care ne îndeamnă la creșterea interdependenței și a interconectării noastre și ne cere să realizăm armonios conexiunea în creștere. Cu toate acestea, în acest proces de tranziție, simțim conexiunea crescândă și dorințele noastre, care se umflă în mod constant, ca niște poveri care ne pun din ce în ce mai mult unul împotriva celuilalt.

Nu am experimentat niciodată o opoziție atât de puternică în opinii și relații, unde o opinie este convinsă că lucrurile ar trebui să meargă într-un sens, iar cealaltă opinie este convinsă că lucrurile ar trebui să meargă în alt sens.

Cu cât ne-am dezvoltat mai mult intelectul și am câștigat experiență în timpul nostru pe această planetă, atunci ați crede că până acum ar trebui să știm cum să acoperim diferențele dintre noi. În schimb, însă vedem, cu cât devenim mai sofisticați, cu atât devenim mai divizați.

Cum vom putea, deci, vreodată, să ne înțelegem?

Societatea intens polarizantă de astăzi nu va putea fi conectată la același nivel de înțelegere și emoție care rezidă în prezent în oameni. Dimpotrivă, cu cât ne dezvoltăm, cu atât mai multă diviziune, ură, respingere și lipsă de pregătire vor rezulta pentru a ajunge la orice fel de înțelegere comună.

Natura trezește această diviziune între noi, tocmai pentru a ajunge la o stare de neputință, în care toți ridicăm mâinile cu o dorință sinceră de ajutor, pentru că altfel vom vedea că suntem condamnați cu toții.

Cu toate acestea, natura nu are intenția de a ne scinda. Mai degrabă, ne îndeamnă să realizăm echilibrul și o conexiune perfectă unul cu celălalt. De asemenea, o face într-un mod în care am putea realiza acea conexiune pe cont propriu, ca adulți, și nu să facem „clic” pe loc, în mod inconștient și involuntar, fără nici o conștientizare din partea noastră.

Ceea ce se întâmplă acum cu alegerile din SUA este un exemplu clar al modului în care natura ne încurajează să ne trezim la neputința situației noastre actuale, precum și la nevoia de ajutor din partea unei forțe superioare – ca ea să se dezvăluie și să organizeze conexiuni pozitive – altfel rămânem blocați.

În America, vedem un exemplu al modului în care o cantitate aproximativ egală de oameni este împărțită între două părți opuse. Cum poate apărea o conducere de succes într-o astfel de situație, în care două jumătăți ale populației sunt pentru, și respectiv, împotriva unui lider ales? Pur și simplu, nu poate exista o conducere de succes într-o astfel de situație și toată lumea se va simți din ce în ce mai nemulțumită cu orice lider apare

Această diviziune se întâmplă deoarece o forță mai mare de conexiune trebuie să fie revelată în întreaga umanitate. Această forță – numită fie natură, legile naturii, Dumnezeu sau Creatorul – deține cheia organizării armonioase a conexiunilor noastre și orice progres pozitiv de la acest punct înainte are nevoie ca această forță să iasă la suprafață printre noi. Aspectul pozitiv al polarizării noastre actuale este că devine clar că nu putem rezolva diviziunea dintre noi din proprie inițiativă și că, dacă nu reușim să realizăm necesitatea de a invita o forță superioară care să ne organizeze, atunci vom ajunge să ne luptăm între noi fără compromisuri, și ne putem regăsi în stări de mare conflict și suferință, care deja au început să se arate.

Am discutat acest subiect și am răspuns ieri la întrebări despre aceasta într-o întâlnire cu o echipă de scriitori. Urmăriți videoclipul aici: Q&A cu Cabalistul Dr. Michael Laitman despre alegerile din SUA . [1:09:40]

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: