“Care este semnificația spirituală a culorii albe?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Care este semnificația spirituală a culorii alb?

În primul rând albul nu este o culoare, pentru că nu absoarbe nimic. O culoare absoarbe ceva, dar conceptul de alb este că nu primește nimic din exterior.

Prin urmare, albul este simțit ca inexistent. Albul este aparent transparent. Nu cere nimic și nu atrage atenția asupra sa.

Dacă ne-am ajusta atitudinile unul față de celălalt și față de natură în consecință, adică fără nicio pretenție de a primi ceva pentru noi, ne-am afla trăind într-o lume armonioasă și pașnică, eliberată de problemele pe care le întâlnim astăzi.

Cu alte cuvinte, atunci când nu vrem nimic de la natură, la niciunul dintre nivelurile ei – cel mineral, vegetal, animal și uman – și dorim doar binele tuturor, atunci înseamnă că ne comportăm ca alb.

Ce ne-ar susține într-o astfel de stare? Am constata atunci că primim de la toată lumea și de la natură exact ceea ce avem nevoie pentru a exista. Apoi folosim orice surplus pe care îl primim în beneficiul celorlalți și al naturii.

Apoi ne dezvoltăm în serviciul nostru față de ceilalți, ceea ce este posibil dacă societatea funcționează reciproc în conformitate cu astfel de linii – în care fiecare membru al societății se gândește la cum să servească celorlalți nevoile respective.

Acesta este sensul spiritual al albului. În schimb, semnificația spirituală a negrului este centrarea pe sine, pentru a ne arăta că, acordând prioritate beneficiului de sine față de beneficiul altora, ne distrugem viața.

Este necesar să vedem partea neagră a vieții noastre, pentru că dacă nu am vedea-o, atunci nu am dori să o transformăm în alb, adică nu ne putem ridica deasupra naturii noastre egocentrice într-o nouă realitate altruistă, armonioasă și pașnică. dacă nu simțim că trăim în natura noastră egocentrică ca o problemă majoră care are nevoie de corectare.

Bazat pe videoclipul „Care este sensul spiritual al albului și al negrului?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed