“Ce ar trebui să schimbăm? Şi noi ce schimbăm?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce ar trebui să schimbăm? Şi noi ce schimbăm?

Ar trebui să ne schimbăm atitudinea interioară unul față de celălalt: de la atitudinea noastră egoistă înnăscută, care acordă prioritate propriului beneficiu în detrimentul beneficiului altora, la o nouă natură altruistă, care acordă prioritate beneficiului altora față de beneficiul personal. Făcând acest lucru ne conduce la echilibru cu forma altruistă și interconectată a naturii, care la rândul său, invită forța pozitivă care sălășluiește în natură în noile fire altruiste de conexiune pe care le stabilim între noi și ca atare atingem eternitatea și perfecțiunea.

În loc de schimbarea interioară a atitudinii noastre asupra căreia ar trebui să ne concentrăm, ne concentrăm în schimb asupra schimbării a tot felul de lucruri, altele decât natura noastră egoistă: nu reușim să ajungem la nicio armonie sau echilibru și, în schimb, devenim din ce în ce mai dezechilibrati și divizați, experimentând ca urmare, o acumulare de suferinţă.

O schimbare interioară a atitudinii noastre unul față de celălalt necesită educație – un fel de educație diferit de cel pe care îl avem astăzi. Educația înseamnă să organizăm influențele mediului astfel încât să ajungem la dorința de a ne schimba natura egoistă în opusul ei altruist. Cu alte cuvinte, asistând la exemple pozitive regulate de altruism în societate și învățând înțelepciunea care ne permite să înțelegem mai bine cum funcționează natura umană și natura în general și cum să ne aliniem la o tendință evolutivă care acum ne ghidează către acest egoism fatidic, la tranziția către altruism, ne putem angaja într-o schimbare a naturii noastre.

Dacă am trece prin această schimbare de la egoism la altruism, am vedea o transformare vastă și o îmbunătățire a relațiilor umane, a conexiunii noastre cu natura, familia, afacerile, cultura, știința și literalmente în fiecare sferă de activitate. Viețile noastre s-ar schimba complet într-o formă pozitivă ca urmare a schimbărilor noastre interioare. Ar trebui astfel să ne concentrăm pe a ajuta la educarea și promovarea schimbării interioare pe care toți va trebui să o parcurgem în cele din urmă.

Fără educație, nu ne putem aștepta să aibă loc o astfel de schimbare interioară. În locul ei, ne putem aștepta să se acumuleze suferința, cu cât încercăm să facem tot felul de schimbări în afara atitudinilor noastre unul față de celălalt, ceea ce ne-ar conduce oricum să căutăm o schimbare interioară. Cu toate acestea, acesta din urmă este un proces nedorit și nefericit care nu duce decât la creșterea disperării și a neputinței, iar acesta este procesul pe care îl experimentăm în mare parte în lumea de astăzi.

Trebuie, așadar, să începem de la zero, prin înființarea unei noi baze educaționale. Înțelepciunea conexiunii care explică modul în care funcționează natura, locul nostru în natură, scopul și planul de dezvoltare și cum să ne aliniem armonios cu acest scop și plan, are un impact progresiv asupra unei schimbări în atitudinile noastre interioare unul față de celălalt. Cu toate acestea, pentru ca o astfel de educație să reușească, trebuie să funcționeze ca un mediu din care facem parte.

Mediul care ne face să trecem printr-o tranziție a naturii noastre de la egoism la altruism ar trebui să funcționeze similar unui incubator, unde ni se oferă cele mai favorabile condiții, cantitatea potrivită de căldură și care se adaptează la condițiile necesare pentru a ne naşte în cele din urmă într-o nouă formă. Cu alte cuvinte, un astfel de mediu trebuie să fie în concordanță cu dorințele oamenilor; nu trebuie să fie coercitiv sau opresiv în niciun fel; și ar trebui să inspire oamenii să învețe despre funcționarea altruistă mai profundă a naturii prin implicare și participare.

Bazat pe discuții cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Jane Palash pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed