Cine poate azi să devină conducător?

Întrebare: În trecut, un lider era ales în funcție de cât de veridice veneau promisiunile sale, de carisma sa, de curajul și determinarea în luarea deciziilor și numai după asta de modul în care va conduce afacerile de stat, cum se va ocupa de șomaj, de veniturile oamenilor curând.

Psihologii de afaceri au ridicat întrebarea: ce se va întâmpla în perioada post-coronavirus? Vederea noastră despre talentul de lider se va maturiza pentru a se baza pe preocuparea pentru bunăstarea oamenilor? Cum crezi că vor fi viitorii lideri?

Răspuns: Liderul viitorului va fi o persoană care înțelege cum să adune oamenii împreună. Asta e tot. Nimic altceva. Dar avem nevoie de o mică notă aici: nu este ca Mao, Lenin sau Troțki care s-ar ridica pe un camion blindat și ar inspira oamenii. Au existat atât de mari personalități inspiraționale.

Cert este că avem nevoie de o persoană care nu își propune să învingă pe cineva pe cheltuiala altuia, ci să unească absolut pe toată lumea. Aceasta este o problemă, deoarece întotdeauna concurăm împotriva cuiva.

Acest lucru nu se poate întâmpla aici. Suntem cu toții împreună împotriva felului nostru, a esenței noastre, a egoismului nostru iubit. Un lider trebuie să cunoască firea autentică a lumii și cum putem face față acestei firi. Sau, mai bine zis, cum să nu avem de-a face cu ea. În caz contrar, cum poate fi lider dacă nu înțelege cu ce are de-a face?

El trebuie să înțeleagă și să simtă pe deplin Natura, altruismul acesteia, natura finită auto-închisă și valoarea acesteia. El ar trebui să înțeleagă că omul trebuie să ajungă să obțină o asemănare completă cu Natura prin unitatea unul cu celălalt, ceea ce se numește aderență la Ea, cum să realizeze acest lucru, ce fel de forțe, legătura sa cu Natura ar trebui să-l ajute în acest sens.

Firea noastră este egoistă, dar mediul este altruist. Deci, trebuie să mă schimb de la egoist la altruist față de alți oameni. Deci, atunci când ne refacem cu toții în acest fel, vom deveni ca natura generală a lumii – altruistă. Aceasta este ceea ce trebuie să realizăm.

Acesta nu este un obstacol ridicat; aceasta este Natura care stabilește această barieră pentru noi. Cu siguranță se va întâmpla! Veți vedea în câteva luni cum va începe lumea să se îndrepte spre acest lucru.

Liderul va trebui să ofere lumii o metodă de unire a întregii umanități. El trebuie să se străduiască în acest sens. Nu poate exista altă cale.

Din KabTv „Știri cu Michael Laitman” 13/07/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: