“Covid, acum ce mai e? (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Covid, acum ce mai e?

Îl simți în aer, vorbești despre asta cu prietenii tăi, coronavirusul este în scădere. Deși încă există cazuri de infecție în lume, una după alta țările ridică restricțiile, elimină obligativitatea măştilor și permit călătoriile cu avionul.

Ministerele Sănătății au actualizat datele privind morbiditatea și raportează scăderi continue ale tuturor indicilor, inclusiv ratele de morbiditate și capacitatea spitalelor. Într-o oarecare măsură, sarcina actuală a Omicron este sub control. Se pare că al cincilea val se apropie de sfârșit și vom putea literalmente să respirăm în câteva săptămâni.

Indiferent dacă coronavirusul dispare complet sau nu, probabil că nu vom scăpa atât de ușor de loviturile naturii. Pentru că dacă nu este această tulpină, atunci va apărea o altă tulpină sau noi probleme pe care nu le-am anticipat. La urma urmei, cum putem trăi fără ajutorul naturii?

Nu că îmi doresc boală și suferință, dar atât timp cât nu am implementat ceea ce legile naturii cer de la noi ca societate umană, nu vom fi eliberați de probleme, nu vom fi cu adevărat eliberați de diverse limitări.

Pandemia actuală și fiecare criză pe care o cunoaștem sunt reacția naturii la individualism, care rupe legăturile dintre noi și nu ne permite să ne contopim în armonie cu toate părțile naturii: alți oameni, animale, plante și materia neînsuflețită. Prin urmare, natura va continua să ne mai dea lovitură după lovitură, pentru a ne readuce pe calea cea bună.

Nu pot ignora lucrurile bune pe care ni le-a dat Covid. Ne-am obișnuit să trăim mai mult acasă, să petrecem timp cu familia, să facem lucruri împreună și să nu alergăm către diferite atracții din lume, ci să învățăm online și să descoperim frumusețea în lucrurile simple disponibile în jurul nostru.

Coronavirusul a tăiat grăsimea de prisos a societății umane; există mai puține afaceri inutile, mai puțină „cultură” inutilă, mai puține deșeuri absurde și mai puțină poluare. Ne-a învățat să trăim fără să fim sălbatici. Și acum, chiar dacă se diminuează cu o oarecare viteză, trebuie să continuăm linia de schimbare pe care a început-o și să extindem din proprie voință munca spre o viață bună și echilibrată.

În primul rând, trebuie să oferim o educație mai bună copiilor noștri, să creștem conștientizarea naturii noastre umane, a naturii lumii și a conexiunilor dorite dintre ei. În al doilea rând, trebuie să vedem cum putem crea condițiile necesare pentru fiecare persoană și fiecare familie, cum putem asigura nevoile vitale de hrană și cum ne putem pregăti pentru criza climatică ce se profilează și pentru o altă serie de boli.

Am fost atât de ocupați să facem față pandemiei de Covid, încât acum trebuie să punem recuperarea comunității în fruntea priorităților noastre. Trebuie să folosim spațiul de respiro pentru a vindeca adevărata boală descoperită în societate și pentru a repara relațiile dintre noi în toate aspectele vieții.

Adevărul este că este important să ne rezolvăm problemele împreună, înainte de a ne ocupa de tot ce am neglijat de-a lungul anilor. Acesta în sine este jumătate din remediu. Problema este lipsa unei bune conexiuni umane între noi; este deconectarea naturală care ne roade. Dacă ne ocupăm doar de lucrurile de bază și necesare pe care trebuie să le soluționăm acum, probabil că vom constata că cel mai important lucru este legătura amiabilă dintre oameni și sentimentul de fraternitate și solidaritate. Într-o strânsă legătură spirituală între noi, se dezvăluie o nouă viață, iar atunci când ne apropiem unul de celălalt, ne ridicăm cu adevărat la un nivel nou de existență.

Condițiile pentru schimbarea socială fundamentală sunt perfecte acum. În multe cazuri, nu mai trebuie să muncim fizic, să cheltuim bani de parcă nu ar exista un mâine sau chiar să ieşim din casă. Cu pași calmi și prudenţi, cu gândire deliberată și stabilă, ne putem transforma stilul de viață fără a trăi situații tragice. Oboseala, slăbiciunea, sfȃrşeala și epuizarea pe care le trăim în general acum, sunt de asemenea în avantajul nostru. Ele ne invită să mobilizăm mai multe forțe interioare decât conexiunile exterioare dintre noi, forțe spirituale care ne vor ajuta să creăm o viață fericită și satisfăcătoare pentru noi toţi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: