Da puterea ştiinţei!

Dacă ne uităm la diverse manuale de istorie, vom vedea cât de diferite sunt descrierile lor. S-ar părea că umanitatea a trecut prin aceeaşi istorie, inclusiv toate problemele sale, războaie, necazuri, şi succese, dar fiecare naţiune le descrie din punctul său de vedere. Ca rezultat, manuale care ar trebui să reflecte adevărul sfarsesc prin a se contrazice una pe alta.

Uneori vorbesc cu liderii unor mişcări diferite din alte ţări. Fiecare dintre ei este absolut sigur că mişcarea sa va conduce intreaga lume. Aceasta include mişcări religioase şi laice, organizaţii legate de ecologie, protectia faunei sălbatice, şi multe altele. În timp ce eu ma aflu printre ei, cum ma diferentiez de ei?

Fără a încerca să răspundem la această întrebare, noi aducem mesajul cabalistic la oameni într-o formă diferită. Noi nu încercăm să demonstram cine are dreptate şi cine a greşit si nu disecam opinii diferite. Noi nu încercăm să examinam lucrurile din punctul de vedere al istoriei sau al unei direcţii religioase, deoarece în fiecare din aceste domenii fiecare persoana isi poate prezenta motivele pentru a justifica opinia sa.

Noi invităm oameni numai sa se dezactiveze de la tot ceea ce este – de la trecut şi prezent, şi să privească în viitor din momentul de faţă. În acest punct vom vedea că natura ne obligă să instituim interconectarea corecta, să intram in echilibru, reciprocitate şi armonie, similar cu un singur organism, un integral, global, pan-uman sistem care se simte pe sine şi funcţioneaza cu adevărat ca un întreg.

Natura ne obligă şi ne împinge la aceasta. Există multa cercetare care să confirme acest lucru, şi ne putem baza pe ea. În plus, nu avem nimic altceva. Nu ne putem baza decat pe ştiinţa, după cum este scris, „O persoană este ghidată doar de ceea ce vede.” Faptele de astăzi sunt tot ce avem nevoie, şi trebuie sa avansam în funcţie de acestea.

Faptele ne arată că, fie ca vrem sau nu, am devenit o societate globală, integrală, care este sudata pe plan intern de interconectare şi de garanţia reciprocă totală . În esenţă, aceasta este tendinţa intregii naturi şi de la o zi la alta vedem cum este exprimat acest lucru din ce in ce mai clar.

Se pune întrebarea: Care este rolul nostru în acest proces? Putem inventa acum ceva artificial, urmand orice idee a vreunui politician, sociolog, politolog, sau a altei parti ce a fost gandita brusc? Lumea a incercat deja tot felul de idei şi umanitatea a suferit în mod corespunzător din cauza lor.

Poate că ar trebui să cercetam pur şi simplu natura şi să fim ghidati de rezultatele cercetarii noastre, neluand în considerare nimic altceva, inafara de acest lucru? Dacă vom avansa pe baza cercetării noastre, care se desfăşoară în natură, atunci nu există nici o îndoială că din toate posibilităţile de care dispun omuletii de pe acest pământ mic, părăsit la marginea galaxiei, care este abandonata la marginea universului, cel puţin avem aceasta unica sansa, reală.

Aşa că haideţi să nu ne scufundam în filozofie şi să demonstram incompatibilitatea. Din experienţă ştim deja că atunci când tu stai pe solul tau şi eu stau pe al meu, acest lucru duce doar la războaie şi la auto-anihilare.

Astăzi avem nevoie cu disperare un numitor comun, care poate veni numai de la legile inviolabile ale naturii. Bazat pe aceste legi, putem construi societatea integrata care are ca scop creativitatea mai degrabă decât distrugerea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: