“De ce există un aşa haos în America?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: “De ce există un aşa haos în America?

S-a scurs timpul Americii? Trebuie să meargă în aceeași direcție cu acele națiuni și imperii odată puternice, care au ajuns la dispariția lor?

Deși este clar îndreptată spre cădere, există o modalitate de a folosi starea haotică a Americii ca o oportunitate de a atinge o transformare pozitivă majoră.

Pentru început, America, cu statutul său de superputere, are o influență imensă asupra lumii.

De asemenea, America găzduiește milioane de persoane unice, care au făcut descoperiri extraordinare, depășind mari încercări pentru a atinge prosperitatea.

Dacă americanii ar putea să regleze direcția acestei caracteristici de depăşire a incercărilor, să o redirecţioneze pentru a depăși diviziunile sociale, pentru a uni întreaga societate americană, atunci probabil măreția Americii se va repoziţiona pe un nivel cu totul nou, adecvat vremurilor noastre interdependente.

Cu alte cuvinte, întrucât lumea de astăzi este definită prin întărirea interdependenței și a interconectării, atunci orice societate care își unifică cu succes membrii, deasupra diferențelor dintre ei, va corespunde societăților lor în condițiile interdependentei actuale.

Conexiunea pozitivă a membrilor societății va crește echilibrul cu natura globală a lumii actuale și astfel ei se vor bucura de vieți mai sigure și mai fericite.

Mai mult, datorită interconectării lumii, o astfel de societate ar primi, de asemenea, o reacție pozitivă din partea altor societăți, națiuni și culturi, deoarece exemplul ei unificator i-ar inspira pe oamenii din întreaga lume să-i urmeze exemplul.

Cu cât continuăm să ne îndreptăm către timpuri din ce în ce mai interdependente, cu atât vom simți cum înclinațiile noastre către scindare nu ne duc nicicum spre bine.

Prin urmare, o Americă îndreptată spre unitate, deasupra scindării, ar aprinde o nouă energie pozitivă în lume.

Cu cât valorile de consideraţie și responsabilitate reciprocă s-ar răspândi în întreaga societate americană, cu atât poporul american ar simți efectele lor pozitive – un peisaj social sigur, susținător și fericit – iar cu lupa globală asupra Americii,  influența pozitivă asupra societății americane ar fi un exemplu unificator pentru lume.

Dacă autoritățile federale, de stat și locale ar acorda prioritate cooperării reciproce și responsabilității în societatea americană, ca mijloc de unificare deasupra diviziunilor și diferențelor sale – instituirea unui sistem de plată pentru participarea la programe educaționale care îmbogățesc conexiunile, precum și campanii media care promovează unitatea la nivel național deasupra diviziunii – atunci America ar urma să rezolve actuala criză.

O Americă înțeleaptă este cea care realizează că valorile sale competitiv-materialiste sunt depășite și nu sunt sincronizate cu interdependența de astăzi. Apoi, făcând o schimbare decisivă a accentului în a uni societatea incredibil de diversă, America și-ar revigora statutul de superputere în lume, într-un mod care se potrivește cu noile condiții interdependente de azi, la nivel mondial.

Poza de mai sus de Elena Mozhvilo pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: