“De ce încă nu s-a sfârşit COVID-19?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: De ce încă nu s-a sfârşit  COVID-19?.

COVID-19 nu s-a încheiat încă pentru că încă nu am răspuns corespunzător la virus.

Cum trebuia să răspundem? Trebuia să ne conectăm unul cu celălalt, adică să ne apropiem și să devenim un pic mai umani și mai atenţi unul față de celălalt. Dacă am fi făcut asta, atunci am fi slăbit virusul.

Trebuie să înțelegem că virusul COVID-19 nu este unul obișnuit. Este un virus care ne cere să ne schimbăm în bine atitudinea unul față de celălalt.

Ar putea părea ciudat că virusul știe cum relaționăm unul cu celălalt, dar într-adevăr știe și include totul. În primul rând, este o particulă vie. Nu se află la nivelurile mineral sau chiar vegetal ale naturii, ci se află la nivelul vieții animale – la fel ca noi. Are intelect și emoție și percepe și influențează mediul. Se conectează cu alte particule, intră în corpul uman și preia controlul asupra acestuia.

Pe scurt, virusul este mult mai inteligent decât credem noi și va dispărea definitiv numai atunci când facem o schimbare semnificativ pozitivă în atitudinea noastră unul față de celălalt.

Dacă am dori să verificăm acest lucru în practică, atunci am putea lua o țară sau un stat – să spunem, de exemplu, statul Israel în care locuiesc – și am putea decide să ne tratăm unii pe alții cu atenție, să îi ajutăm pe cei nevoiași, bătrâni și copii — să ne gândim la alții și să încercăm să facem bine. Ar trebui să atenuăm situația în care suntem abordați cu întrebări precum: „De ce nu ai făcut asta sau asta?” ci fiecare să facem o schimbare de atitudine: să căutăm unde am putea adăuga în atitudinea noastră pozitivă față de ceilalți, pentru a le arăta că dorim cu adevărat să le aducem beneficii. Dacă facem asta chiar și pentru o lună, apoi să verificăm ce s-a întâmplat cu virusul. Ar mai fi prin preajmă sau nu? Apoi am putea trece în revistă și alte fenomene din societatea noastră, de exemplu, numărul deceselor cauzate de accidente de mașină și alte astfel de probleme din societatea noastră. Este foarte ușor să revizuim astfel de rezultate. Totul este în mâinile noastre pentru a influența o schimbare pozitivă în lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed