“Avem nevoie de o lume nouă” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinAvem nevoie de o lume nouă

Un student mi-a scris spunând că astăzi mulți oameni cred că avem nevoie de o lume nouă. El a întrebat: „Dacă ai avea șansa de a construi lumea de la zero, de unde ai începe?” I-am răspuns că voi începe cu o singură țară, o țară autosuficientă. Atunci aș cere ceva timp pentru a dezvolta oameni, pentru a dezvolta societatea.

Problema este că suntem ca niște copii mici care se așteaptă ca lumea să funcționeze așa cum îşi doresc ei, pur și simplu pentru că îşi doresc. Nu funcționează așa. Pentru ca lucrurile să funcționeze așa cum ne dorim noi, trebuie să învățăm cum să le facem să se întâmple, cum să le facem corect.

Prin învățare nu vreau să spun că ar trebui să învățăm despre lume, ci despre noi înșine. Trebuie să ne schimbăm pe noi înșine, astfel încât să putem construi o lume în care vom realiza ceea ce ne dorim fără a polua aerul, solul și apa, eliminând specii întregi de plante și animale și, în cele din urmă, distrugându-ne pe noi înșine.

Schimbarea pe care trebuie să o facem în noi înșine se referă la relația noastră cu societatea, importanța pe care o atribuim nu nouă, ci societății în care trăim. Cu alte cuvinte, conexiunile dintre noi ar trebui să fie punctul nostru principal, spre deosebire de dispoziția noastră actuală de a ne concentra asupra noastră înşine.

Doar odată ce ne schimbăm, produsele pe care le creăm vor contribui la întreaga lume. Pe măsură ce mentalitatea noastră se va schimba de la narcisism la considerație reciprocă, tot ceea ce facem va avea ca scop să-i servească pe toți, mai degrabă decât doar pe noi înșine.

Acest lucru nu înseamnă că nu vom avea obiecte personale sau că nu vom avea nevoie de lucruri personale, dar modul în care le facem și le folosim va încorpora în mod inerent gândul despre binele comun. Drept urmare, nu va trebui să ne facem griji cu privire la realizarea de produse durabile sau procese de producție ecologice, deoarece natura noastră va fi să lucrăm pentru beneficiul tuturor.

Cu alte cuvinte, gradul în care înălțăm omenirea este gradul în care societatea se va ridica. Succesul unei țări nu depinde de progresul tehnologic, de modul de guvernare sau de paradigmele educaționale.

Succesul unei țări depinde de măsura în care oamenii au în vedere binele comun. Coeziunea socială și responsabilitatea reciprocă sunt singurii factori care determină soarta unei națiuni.

Odată ce am construit o astfel de țară ca model de urmat pentru umanitate, va fi posibil să o emulăm în întreaga lume. Acesta a fost răspunsul meu către studentul care a întrebat cum să construim o lume nouă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed