“De ce nu ne-am născut știind totul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce nu ne-am născut știind totul?

Dacă ne-am fi născut cu o cunoaștere completă despre noi înșine, despre lume și despre realitate în general, atunci nu am fi nimic mai mult decât mașini sau roboți.

Dorința forței care ne-a creat, numită „Creatorul” în înțelepciunea Cabala, este de a ne crea într-un mod în care să ajungem la asemănarea totală cu aceasta. Prin urmare, ni se oferă spațiu pentru voință liberă, alegere, decizie și acțiune.

Este imposibil să ajungem la asemănarea cu Creatorul dacă experimentăm zero probleme, zero coborâri și ascensiuni și ne dezvoltăm în înțelegerea noastră a realității.

Suntem, așadar, pe un drum destul de dur către o realizare completă a realității. Totuși, această cale ne modelează în mod constant conștiința interioară.

În cele din urmă, vom ajunge la înțelegerea sursei vieții noastre, a gândului creației, adică a gândului Creatorului și a scopului intenționat pentru noi, și îl vom pune în aplicare. Când o vom face, vom realiza de ce a avut loc totul în viața noastră așa cum a fost și cum a fost exact ceea ce era necesar pentru ca noi să ne ridicăm la un nou nivel de asemănare cu Creatorul.

Pe baza programului TV, „Întreabă un cabalist” împreună cu cabalistul Dr. Michael Laitman pe 20 martie 2019. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: