“De ce sectoare mari ale umanității sunt uneori lovite de încercări majore ale suferinței, cum ar fi dezastrele naturale și războaiele?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce sectoare mari ale umanității sunt uneori lovite de încercări majore ale suferinței, cum ar fi dezastrele naturale și războaiele?

Cu cât umanitatea evoluează mai mult, cu atât este mai aproape de a descoperi interconexiunea și interdependența naturii la scară globală. La un anumit moment al dezvoltării noastre, primim o invitație de a ne ridica la un nivel cu totul nou de existență unde, prin strângerea conexiunii noastre globale, descoperim că nu mai rămâne nimic decât să activăm preocuparea reciprocă.

De ce atunci, primim din ce în ce mai mult lovituri majore de suferință, precum dezastre naturale, războaie și pandemii? Pentru că natura încearcă să revină la echilibru și pentru ca natura în ansamblu să intre în echilibru, umanitatea trebuie să treacă printr-un anumit tip de corectare morală și spirituală.

Și cel mai simplu și mai direct mod al naturii de a îndemna omenirea să realizeze nevoia ei de corectare este să ne trimită suferință.

În momentul în care suferim, nevoile noastre scad instantaneu. Devenim pregătiți să ne mulțumim cu mai puțin pentru a nu suferi. Luați de exemplu, ceea ce se întâmplă în timpul războaielor și după dezastrele naturale. Oamenii se mulțumesc cu puțin, nu fac nicio mișcare pentru surplusuri de lux în viața lor și devin gata să se unească și să se ajute unii pe alții.

Suferința ne purifică, ne coboară impulsurile egoiste și ne face gata să fim mulțumiți cu mai puțin. Apoi devenim pregătiți să ne conectăm cu ceilalți pentru a primi încredere și sprijin.

Bazat pe clipul KabTV „Close-Up. Acord de parteneriat” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 4 iulie 2010. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed