“De la Kabul la Istanbul” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “De la Kabul la Istanbul

Atacatorul sinucigaș care a ucis 170 de persoane, inclusiv 13 oameni din serviciul american, nu a fost un atacator singuratic. El a făcut parte din secţiunea Afganistan a ISIS, cunoscută sub numele de ISIS K. Valurile de teroare se intensifică și se potolesc, dar nu se opresc niciodată. Acum, că extremiștii din Afganistan au câștigat controlul asupra armelor americane sofisticate, inclusiv avioane de vânătoare și alte arme care pot face ravagii, ne putem aștepta ca lucrurile să se înrăutățească mult. De la Kabul la Istanbul, în Rusia și în Europa se răspândește culoarea verde a califatului.

Terorismul nu este o „glumă”. A fi terorist este o carieră bine plătită și este plătită de țări puternice, organizații puternice și indivizi puternici. Organizațiile teroriste sunt din ce în ce mai bine echipate și este foarte posibil să ajungă să dețină energie nucleară. Dacă o fac, nu vor ezita să o folosească. Pentru ei a muri pentru cauză nu este o teamă, ci un vis devenit realitate.

Omenirea este neajutorată în fața unor astfel de amenințări, deoarece de fapt, nu există umanitate, ci un corp coeziv de națiuni. Există națiuni și organizații care se luptă reciproc pentru dominație. În această luptă totul rulează, nu există restricții. Potențial, omenirea ar putea elimina amenințarea terorismului. Practic, nimeni nu vrea să se ridice la această provocare.

Talibanii, înarmați cu puști, lansatoare de grenade și Coranul, tocmai au dovedit că pe propriul lor teren pot învinge SUA, Franța și Marea Britanie la un loc. În curând, se vor rostogoli peste Europa, Rusia și SUA.

Pentru Israel, deși nu numai pentru Israel, sunt sigur că aceasta este o veste proastă. Talibanii și aliații lor islamiști nu se vor linişti. Planul lor este de a vopsi lumea în verde – nu verdele copacilor, ci culoarea Islamului. Nu sunt islamiști moderaţi; ei vor totul.

Ei vor instala „capete de pod” în locații cheie din întreaga lume și le vor folosi ca baze pentru expansiune. În Orientul Mijlociu, ar putea fi Libanul sau Siria, cu siguranță Gaza și chiar anumite locuri din Israel.

Cu toate acestea, ei nu intenționează să rămână în Orientul Mijlociu. Scopul islamului radical este de a se înființa în întreaga lume, în locuri precum America de Sud, Africa și chiar aproape de SUA cum ar fi în Cuba. Locația specifică are puțin semnificaţie; ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze este intenția și determinarea lor de a deveni conducătorii lumii și de a converti întreaga umanitate la Islam.

Suntem în pragul unei noi ere. Lucrurile pe care credeam că le știm nu mai sunt adevărate și apar noi jucători. Vor fi multe lupte, iar singura modalitate de a preveni o prăbușire totală a umanității este unitatea.

Aici va trebui Israelul să-și joace rolul. Singura modalitate de a atenua era turbulentă spre care ne îndreptăm este prin unitate. Când vine vorba de unitate, Israelul trebuie să conducă drumul. În prezent Israelul este liderul mondial în diviziune, țara fiind sfâșiată de subculturi care nu se suportă reciproc.

În plus, diviziunea dintre Israel și diaspora evreiască a devenit atât de profundă, încât se pare că oamenii care se consideră evrei în Israel și cei din străinătate care se consideră evrei nu sunt aceeași națiune.

Mai mult, evreimile lumii sunt de asemenea mai împărțite ca niciodată, împărțite în nenumărate denominații și viziuni asupra lumii. Pe scurt, la fel cum umanitatea nu este un corp coeziv al națiunilor, iudaismul nu este un corp coeziv de oameni. Și fără a acoperi diviziunile cu o unitate generală, nu există iudaism.

Întrucât evreii trebuie să conducă calea spre unitate, cu cât umanitatea se divizează, cu atât mai mult îi va presa pe evrei. Războaiele care vor cuprinde omenirea în anii următori nu sunt războaie pe care cineva le poate câștiga. Sunt războaie al căror scop este să demonstreze că singura soluție este unitatea mai presus de toate diferențele.

Prin urmare, viitorul va vedea umanitatea decăzând în conflicte din ce în ce mai violente și societăți din ce în ce mai divizate. În acel moment, ura împotriva evreilor va crește până când evreii se vor uni și vor da un exemplu de unitate. Drept urmare, războaiele din întreaga lume se vor potoli și o pace durabilă va prevala. Ceea ce rămâne de văzut este taxa pe care va trebui să o plătim până când se va întâmpla asta.

Pentru mai multe informații despre acest subiect, consultați cartea mea Alegerea evreiască: Unitate sau Antisemitism, Fapte istorice despre antisemitism ca reflectare a discordiei sociale evreieşti

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: