Departe de oameni ….

Opinia (Fiodor Lukianov, redactor șef al revistei Rusia în Probleme Globale, președinte al Prezidiului „Consiliului privind politica externă și de apărare” ONG) Elita mondială nu poate înțelege ce se întâmplă cu toți cei care, în teorie, ar trebui să fie activi – propria lor populație este din ce în ce mai distantă față de aceste elite. …

„De ce se întâmplă asta ? Elitele din lume sunt globalizate. Este o unitate combinată – americană, franceză, germană, croată, chineză, etc. De fapt, diferitele „clase superioare” au mai multe în comun unele cu altele, decât cu comunitățile naționale pe care le reprezintă. Asta se întâmplă în mod repetat. Recentul „dosar panamez”, a provocat o reacție puternică în lume. De ce ? Pentru că, în cel mai nepotrivit moment posibil, vine o altă confirmare a faptului că această comunitate de elită, ascunde bani off-shore, în timp ce compatrioții lor riscă să-și piardă economiile în țările lor natale.

„Deci, în opinia mea, lumea este la un viraj critic. Modelul actual al globalizării a atins limita dincolo de care se află o dilemă : fie guvernul din lumea reală (sau în orice caz – guvernul, care controlează vaste teritorii, comunități și unități), fie mișcarea elitelor globale se întoarce înapoi la rădăcinile sale, fără de care, de fapt, nu au legitimitate. …

„Următorul pas este o revanșă a oamenilor care cred că elita s-a desprins de ei, uita de ei și nu dorește să știe ce au ei nevoie”

Comentariul meu: Există o limită pentru controlul oricărui sistem : dacă lumea este interdependentă, ea trebuie să fie unită, universală și gestionată de către o singură instituție sau divizată în subsisteme și găsirea unui echilibru reciproc între ele. Situația actuală, în care elitele sunt unite, iar clasa de jos este separată, nu poate continua pentru mult timp.

Dezvoltarea naturală este spre un guvern mondial. Dar, în absența unei metode de consolidare (înțelepciunea Cabalei), toată lumea crede că realizarea unui astfel de stat este imposibilă. Chiar dacă toată lumea este conștientă de nevoia de guvern mondial, ei preferă să păstreze distanța, mai degrabă decât a intra într-o luptă (pentru realizarea sa).

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: