Dincolo de timp și spațiu

Din știrile zilei (din JSpace) “Fizicienii cunosc, de mult timp, faptul că particulele cuantice se pot influența între ele, indiferent de distanța la care se află, prin fenomenul numit în derâdere de Einstein ‘actiune fantomatică la distanță.’ Acum, oamenii de știință de la Institutul de Fizică al Universității Ebraice Racah, au dovedit că acest fenomen este adevărat chiar și pentru particule care nu există în același timp.

“Constatarea lui Einstein, care poartă numele de entanglement (încâlcire), descrie principiul incertitudinii în fizica cuantică. Particulele cunatice de lumină, numite fotoni, există într-o ceață de incertitudine și pot fi polarizate orizontal, vertical sau, cu totul derutant, în ambele direcții. Totuși, în momentul în care o particulă este testată pentru a se determina polarizarea, incertitudinea dispare, iar fotonul este polarizat într-o singură direcție.

“Entanglementul survine acolo unde se găsesc doi fotoni. Fiecare dintre ei poate fi polarizat în una dintre cele trei direcții, dar entanglementul leagă polarizarea acestor particule, chiar și atunci când acestea sunt, fiecare, nedeterminate. Astfel, când primul foton s-a măsurat ca fiind căzut în polarizare verticală, cel de-al doilea a căzut, simultan, în poziție orizontală, indiferent de distanța dintre ei.

“Conform descoperirilor publicate în Physical Review Letters, oamenii de știință israelieni au entanglat fotoni care nici măcar nu există în același timp. Eli Megidish, Hagai Eisenberg, precum și colegii lor de la Universitatea Ebraică, au folosit o schemă numită entanglement swapping (rocadă în entanglement), pentru a dovedi fatul că doi fotoni care nu există simultan, pot fi entanglați. Au fost folosite două perechi de protoni entanglați, forțând câte un foton din fiecare pereche să devină entanglat cu celălalt.

“Acest avans extinde implicațiile atinse de teoria cuantică. În plus, experimentul poate îmbunătăți criptografia la distanță mare, permițându-le utilizatorilor la distanță, să fie legați printr-o rețea cuantică.”

Comentariul meu: Ne apropiem de hotarul cu lumea superioară, care există dincolo de spațiu și timp, dar știința va trebui să se oprească la granița ei, pentru că va fi nevoie de o minte diferită, pe care oamenii vor fi capabili să o dobândească doar prin schimbarea calităților lor egoiste într-unele altruiste. Atunci, ei vor fi capabili să înțeleagă acțiunile lumii superioare, descrise de înțelepciunea Cabalei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed