“ Este America în pragul războiului civil?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinEste America în pragul războiului civil?

America se confruntă cu vremuri tulburi. Asaltarea Capitoliului SUA a activat alarmele unui posibil război civil, în timp ce democrații au crescut presiunea pentru demiterea președintelui Trump din funcție, cu mai puțin de două săptămâni înainte de sfârșitul mandatului său la Casa Albă. Dacă presiunea internă continuă să crească, situația ar putea fi ca și cum ai sta chiar pe un butoi cu pulbere, care ar putea exploda în toate direcțiile. Singura modalitate de a evita un dezastru este de a găsi un punct comun pentru interesul tuturor.

Dacă următoarea administrație începe o vânătoare de vrăjitoare și încearcă să distrugă elementele pozitive care au precedat-o, atunci aceste acțiuni ar putea constitui o dictatură și nu o democrație. Violența și răzbunarea, din orice parte ar veni, nu pot fi soluția. Doar ar crește polarizarea și animozitatea la nivel social și ar avea, de asemenea, repercusiuni economice profunde pentru întreaga țară.

Un abis separă dreapta de stânga în acest moment, astfel încât nu există nicio soluție magică pentru a acoperi diviziunea, ca o pastilă care ar putea fi înghițită și brusc calmul ar fi restabilit. Nu există o astfel de soluție, astfel dialogul între cele două părți pare acum greu de atins. Nimeni, din orice parte, democrat sau republican, nu pare să facă vreun efort pentru a calma nervii de care mass-media sunt interesate să fie aprinşi și să escaladeze.

Americanii ne oferă acum un exemplu despre modul în care va arăta umanitatea dacă își continuă drumul egoismului sporit și indiscret, în care o parte dorește să o controleze, să o copleșească și chiar să o elimine pe cealaltă. Ura reciprocă incontrolabilă nu poate duce decât la un impas, la război. Astăzi, observăm semne periculoase de polarizare, asemănătoare situației trăite în războiul civil american purtat între statele nordice și sudice acum 160 de ani; cu diferența că acum se întâmplă între cele două facțiuni ale spectrului politic, fără o licărire de reconciliere la orizont.

Există multe părți interesate în lume care s-ar bucura dacă va izbucni războiul în Statele Unite. Toți vor ca America să înceapă să ardă din interior, pentru propria lor prevalență economică și naționalistă. Mexicul ar câștiga mai multe frontiere deschise, în timp ce China, Rusia și chiar europenii ar beneficia de o națiune americană slabă.

Deci, este posibil să fie prevenit un război în America? Este realizabil numai dacă există recunoașterea forței rele și distructive a relațiilor egoiste în care unul reușește în detrimentul celuilalt. Este important să ne dăm seama că forțele din dreapta și stânga au existat în societatea umană din cele mai vechi timpuri și de fiecare dată ele se îndepărtează mai mult una de alta. La urma urmei, ambele linii sunt egoiste, iar egoismul devine din ce în ce mai exigent odată cu dezvoltarea sa. Această luptă nu se va încheia. Prin urmare, trebuie să învățăm să le echilibrăm și să ajungem la un punct de mijloc, al convergenței, unde este dezvăluită.forța de echilibrare a naturii.

Dacă oamenii vor înțelege că atingerea acelei linii de mijloc între pozițiile conflictuale este condiția pentru o Americă prosperă și pașnică, își vor percepe adversarii în mod diferit. Vor vedea că tot ceea ce este negativ și pozitiv se întâmplă numai pentru a ne propulsa către un scop atât de benefic, spre progresul general al societății.

Viața este aranjată conform acestui principiu. Așa a fost creat în natură, ca într-un atom. Acest prim element al oricărei materii este format din particule negative și pozitive, plus și minus, și multe particule neutre numite neutroni. Ele echilibrează protonii și electronii, le adaugă greutate, masă și stabilitate; astfel poate exista un atom. Așadar, nu putem schimba natura, dar putem învăța din ea și îi putem reproduce funcționarea armonioasă, pentru o coexistență pașnică. Nu este nimic de pierdut ci totul de câștigat.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: