Este De Lucru Pentru Toata Lumea!

Din stirile (Organizatiei Internationale a Muncii (ILO), o agentie specializata a Natiunilor Unite care se ocupa cu probleme legate de munca): Organizatia Internationala a Muncii este ingrijorata de faptul ca in ciuda revenirii din criza conomica si a imbunatatirii situatiei pe pietele financiare mondiale, rata somajului continua sa creasca.

“Statisticile ILO infatiseaza imaginea groaznica a situatiei ocuparii fortei de munca in care 210 milioane de oameni nu sunt angajati – cel mai mare numar din istorie; iar peste jumatate din forta de lucru mondiala se afla in situatia vulnerabilitatii locului de munca. Conform ILO, in urmatorii zece ani, vor fi necesare mai mult de 440 de milioane de noi locuri de munca pentru a absorbi pe cei nou intrati pe piata muncii, si inca mai multe pentru a inversa somajul generat de criza recenta. In timp ce in lume se vad cresteri semnificative ale cresterii economice in unele tari, somajul, in special in randul tinerilor, ramane la un nivel record in multe tari, reprezentand provocari enorme pe termen lung inclusiv la adresa coeziunii sociale”.

“Lipsa muncii decente expune tinerii la niveluri ridicate de nesiguranta economica…O generatie fara speranta unei angajari decente poate fi o probleme pentru familii, economie si in mare parte pentru societate. Incapacitatea de a gasi un loc de munca stabil creaza senzatia frustrarii si inutilitatii printre oamenii tineri”.

Comentariul meu: Nu este posibil ca toata lumea sa fie angajata. Noile tehnologii schimba natura muncii: Multe profesii dispar, iar in era informatica nu mai este nevoie de muncitori si functionari. Este mai simplu si mai ieftin sa tii o persoana in somaj decat sa ii creezi un loc de munca. Insa, apare problema ocupatiei oamenilor; inactivitatea duce la degradare, inutilitate, si tensiuni in societate.

Cabala explica faptul ca dezvoltarea noastra are loc in conformitate cu planul general intern al naturii: Am ajuns la un nou prag in dezvoltarea noastra tehnologica si sociala. Prin urmare, Cabala sugereaza ca ar trebui sa invatam cum sa traim in noua lume, integrala, comuna, care trebuie sa descopere o noua etapa in existenta sa: cea spirituala.

La aceasta stare se poate ajunge doar prin educatie in masa, educatie si invatarea noilor legi ale naturii care ne inconjoara si a comportamentului social si personal. Doar in acest fel ne vom ridica la nivelul la care vom incepe sa controlam natura, iar senzatia de confort o va inlocui pe cea de criza.

Angajarea totala este posibilia doar in munca spirituala, invatand-o si avand grija de ea atat in interiorul nostru cat si cu altii. Astfel, vom construi o noua societate in care toata lumea are de lucru!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: