Factorii de decizie europeană, schimbarea economiei!

Opinie: Vladimir Potanin deţinătorul a 30% din Norilsk Nickel, cel mai mare producător de nichel şi paladiu): „Liderii europeni, agăţaţi cu datoriile crizei din euro zonă, au probleme de insolvabilitate care vor duce la declin economic şi o pierdere de putere în faţa rivalilor..

‘Dacă aş fi fost un politician european, m-aş fi sinucis.. Este într-adevăr o diferenţă foarte mare între interesele diferitelor state că pur şi simplu nu înţeleg cum poţi să îmbini interesele Germaniei cu ale Greciei.’..

Dar el spune că UE s-a extins prea repede şi nu are niciun mecanism ca să echilibreze interesele diferiţilor membri din zona euro.

‘Euro zona are două opţiuni foarte rele’, a spus el la întâlnirea de la samitul Reuters Russia Investment ţinut în sediul  Reuters din Moscova.

‘Fie se exclude o ţară din această zonă, ceea ce ar fi groaznic politic, din câte înţeleg, ori rămân acolo unde sunt, şi se taie cheltuielile. Dar nu toţi sunt gata să taie cheltuielile.’

Potanin spune că trecerea la nivel mondial a procesului de fabricaţie pe pieţele emergente a consumat bogăţia multor ţări europene care au încercat să sprijine artificial standardul de viaţă prin împrumuturi.

El spune: ‘În afaceri este mult mai clar, ai o unitate care nu este performantă, îi dai personalului conducător timp să facă schimbări.

Dar ce se întâmplă dacă unitatea nu devine performantă? O închizi. Dar nu poţi să închizi pur şi simplu o ţară ca Grecia.’ „

Comentariul meu: Criza îi va înghiţi pe toţi! Fiţi gata pentru cazul în care unitatea voastră industrială va fi necesară doar atât cît să susţină un regim de viaţă rezonabil. Uitaţi de creşterea producţiei! Magnaţii afacerilor se joacă un joc al numerelor cu cifra de producţie, pentru a vedea cum se ridică.

Economia viitorului are drept scop doar producerea strictului necesar rezonabil pentru omenire, iar criza va aduce autorităţile şi conducătorii industriei şi comerţului (prin sensibilizare sau suferinţă) la înţelegerea acestei condiţii a naturii şi a nevoii de muncă doar pentru acest scop.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed