Globalizarea

Părere (Dr. Yuri D Granin, cercetător principal, Institutul de filozofie a Academiei de Ştiinţe din Rusia) În timpul ultimelor decenii, problema globalizării rămâne una dintre cele mai controversate. Se pare că, formarea de pieţe internaţionale, libera circulaţie a capitalului, creşterea fluxului de emigranţi şi turişti, crearea instituţiilor financiare, economice şi politice supra naţionale ar trebui să unească oamenii într-o integritate globală – o civilizaţie planetară.

„Globalizarea poate fi considerată ca o tendinţă de unificare a umanităţii, organizarea de spaţiu social. Dar, pentru moment, globalizarea nu a distrus, ci a conservat ierarhia planetară a diferitelor popoare şi naţiuni. Avantajele sale evidente se transformă în pierderi. Procesul în curs de globalizare stimulează creşterea lor, ceea ce declanşează o reacţie defensivă.”

Comentariul meu: Motivul manifestării perverse a globalizării este că aceasta este pusă în aplicare în mod egoist, nu prin personalităţi „globale”, ci prin egoiştii care nu văd cum omenirea se poate uni în mod corect, nici mijloacele prin care această unitate poate fi realizată.

Doar cabaliştii care cunosc legile naturii superioare şi simt lumea integrală, specialiştii în educaţie integrală sunt în măsură să conducă în mod corect masele la adevărata integrare a omenirii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: