Guvernele sunt sisteme de forță ce încearcă să mențină forța

Opinie ( Naom Chomsky, lingvist american, filozof, cercetător în știința cognitivă, profesor emerit la MIT, autor a mai mult de 100 de cărți) ”Guvernele sunt sisteme de putere…Astfel, de exemplu, dacă citiți revistele de tehnologie, învățați că în laboratoarele de robotică se fac de ceva timp eforturi pentru a dezvolta mici drone numite ”drone zburătoare la comandă”, care pot pătrunde în domiciliul unei persoane, sun aproape invizibile și efectuează o monitorizare constantă. Puteți fi sigur că armata este foarte interesantă, precum și sistemele de informații și va fi utilizat curând…

Desigur, au jucat mereu cartea de securitate. Dar, cred că trebuie să fie foarte prudenți cu privire la astfel de cerințe. Fiecare guvern pretinde securitate pentru aproape orice se face, deoarece lucrul este previzibil, nu necesită aproape nici o informație. Dacă după eveniment sistemul de putere pretinde securitate, asta nu înseamnă că este, de fapt, un principiu care funcționează.

Dacă priviți înregistrarea, veți descoperi că securitatea este, de obicei, un pretext și securitatea nu este o mare prioritate a guvernelor. Dacă înțeleg prin asta securitatea populației – securitatea sistemului de putere în sine și interesele naționale pe care le reprezintă – da, este un motiv de îngrijorare”.

Comentariul meu: Statul nu poate fi mai bun decât oamenii și guvernul este chiar mai rău decât ei, pentru că drumul spre vârf nu este posibil decât grație unui enorm egoism. Doar schimbările de jos sunt în măsură să forțeze autoritățile și societatea să se schimbe, deoarece ele implică forța superioară.

În aceeași dezvoltare egoistă nici o schimbare pentru un guvern mai bun nu poate avea loc, deoarece egoismul nu se poate schimba în bine; necesită influența Luminii Superioare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: