Jumătate din hrana mondială este risipită

În ştiri (de la BBC News) Institutul de Inginerie Mecanică a declarat că risipa a fost cauzată de depozitarea necorespunzătoare, datele stricte de expirare, ofertele la vrac şi consumul agresiv. Conform raportului: Hrana Globală- nu risipiţi, nu fiţi de acord – instituţie cu sediul în Regatul Unit, aproape jumătate din hrana lumii,  2 miliarde de tone, este risipită…

Raportul arată că între 30% şi 50% din cele patru miliarde de tone de alimente produse în lume, în fiecare an, se pierd, merg la deşeuri. Aceasta a sugerat că jumătate din produsele alimentare din Europa şi SUA s-au aruncat.

Comentariul meu: De Sus ni se dă totul, suficient în toate domeniile vieţii şi egoismul nostru transformă tot binele care coboară, în rău – în sănătate, educaţie, hrană, arme, cultură, ştiinţă, etc. Tot ceea ce facem, facem în detrimentul nostru, deoarece egoismul este în centrul acţiunilor noastre, aşa cum este spus în Tora: un ajutor împotriva voastră, oricum, care se întoarce împotriva noastră. De aceea, singura metodă pentru a corecta omniprezenta distorsionare este de a înlocui egoismul nostru prin proprietăţi opuse – dăruire şi iubire. Nu este deloc dificil dacă toată lumea face asta împreună. Singura problemă este de a începe şi acest lucru este pur psihologic!

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed