“La Highland Park, ucigașul a mers după evrei” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinLa Highland Park, ucigașul a mers după evrei

Patru dintre cele șapte victime ale împușcăturilor în masă din Highland Park erau evrei și probabil mulţi dintre zecile de răniţi. Potrivit unui raport JTA, „Deși autoritățile locale nu au spus încă dacă cred că motivația trăgătorului a fost antisemită, [un] rabin din Highland Park a raportat că suspectul, despre care autoritățile au spus că și-a planificat atacul de câteva săptămâni, a vizitat anterior sinagoga lui”. Mai mult, „Yosef Schanowitz, rabinul din Highland Park Chabad a declarat pentru site-ul de știri ortodox Anash că l-a recunoscut pe presupusul trăgător, care… a fost înlăturat de la Chabad de către paznicul său înarmat în timpul unui Seder de Paște anul acesta”. Aproximativ jumătate dintre locuitorii din Highland Park sunt evrei; această crimă în masă nu a vizat victime aleatorii; criminalul a mers după evrei.

Am spus-o de mai multe ori decât pot număra, dar nimeni nu pare să asculte: evreii din SUA sunt în pericol, pericol de moarte. Pericolul este în creștere și, la un moment dat, aceste semne de avertizare vor exploda, așa cum li s-a întâmplat întotdeauna evreilor de-a lungul istoriei lor sângeroase.

Nimic nu va schimba acea traiectorie dacă evreii americani nu fac ceea ce trebuie. Vor suferi asemenea chinuri care îi vor forța să-și schimbe atitudinea. În prezent, dacă vorbești cu evreii americani, ei încă se simt pe vârful lumii. Se simt îndreptățiți și superiori. Asta îi va răni; mândria este nenorocirea care i-a rănit întotdeauna pe evrei până la urmă.

Dacă evreimea americană vrea să evite să apară în următoarea ediție a lui Simon Rawidowicz în Israel — Oamenii care mor mereu, trebuie să reevalueze totul. În primul rând, ei trebuie să se realinieze cu principiile de bază evreiești de unitate și solidaritate.

Prin unitate, nu mă refer la simpatia față de dușmanii Israelului arătându-și astfel aversiunea față de Statul Israel. Ceea ce vreau să spun este să pună unitatea între evrei mai presus de toate celelalte valori și să o stabilească între toate facțiunile, opiniile, denominațiile și opiniile din națiunea noastră.

Unitatea evreiască este leacul pentru antisemitism și drumul către siguranță nu pentru că îi face pe evrei puternici, ci pentru că este chemarea poporului nostru de a arăta lumii că este posibil să ne unim fără a încălca oamenii care gândesc sau simt diferit, ci pur și simplu prin stabilirea valorii unităţii deasupra tuturor celorlalte valori. Aceasta este ceea ce lumea așteaptă de la toți evreii, indiferent dacă o articulează sau nu în cuvinte explicite.

Națiunea noastră s-a născut când strămoșii noștri au renunțat la mândria lor și s-au unit „ca un singur om cu o singură inimă”. De atunci a fost datoria noastră să repetăm ​​isprava strămoșilor noștri în fiecare generație. Când reușim, prosperăm. Când eșuăm, suferim.

În prezent, evreii americani eșuează lamentabil la testul unității. Desigur și israelienii eșuează, dar acum mă refer la situația din America.

Oricum, ambele comunități vor plăti foarte mult pentru divizarea lor și vor trebui să aleagă între unitate și succes sau diviziune și distrugere. Aceasta, de fapt, a fost alegerea noastră de-a lungul generațiilor.*

* Pentru mai multe despre legătura dintre unitatea evreiască și antisemitism, citiți publicațiile mele Alegerea evreiască: Unitate sau antisemitism, Fapte isorice despre antisemitism ca reflectare a discordiei sociale evreieşti, şi Ca un manunchi de trestii: De ce unitatea şi garanţia reciprocă sunt chemarea zilei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: