Lumea noastră există într-un “Matrix”

In ziarul Bussiness Insider: “Marti, intr-o scrisoare catre clientii sai, Banca din America, Merrill Lynch, a spus ca sunt 20% – 50% sanse ca noi să traim int-un matrix – insemnand ca lumea pe care o experimentam ca “reala” este, de fapt, doar o simulare. …

“Multi oameni de stiinta, filozofi si lideri de afaceri cred ca este o probabilitate de 20% – 50% ca oamenii traiesc intr-o lume virtuala dintr-un simulator.”

Comentariul meu: Conform Intelepciunii Cabala, noi existam intr-un sistem inchis numit Adam, in care functioneaza o forta de conexiune completa intre toate partile acestuia. Forta care conecteaza toate partile acestui sistem este numit Creator. Toate partile sistemului sunt total dependente una de cealalta.

Pentru a ridica sistemul, de la nivelul de creatura (existenta inconstienta), la nivelul de Creator (existenta libera si constienta), forta numita Creator, care activeaza si determina toate starile din sistem, este ascunsa de noi.

Ca rezultat al ascunderii fortei care umple sistemul, partile sale se simt pe ele insele libere si sunt intr-o miscare relativ haotica. Insa, aceasta libertate este imaginara. De fapt, forta care controleaza intregul sistem este ascunsa doar de aceste parti in sine. Sarcina si scopul dezvoltarii partilor din sistem este de a atinge libertatea completa de a actiona si asemanarea cu singura forta care controleaza, Creatorul. Starea prezenta a sistemului este pregatita si impinge partile sale spre descoperirea acestei stari. Sistemul in sine aranjeaza “crize”, un cuvant care in greaca inseamna nastere – nasterea unei noi stari.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed