“Mesajul tăios al demonstranților către Bezos” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Mesajul tăios al demonstranților către Bezos

Săptămâna aceasta, manifestanții au construit o ghilotină în fața casei lui Jeff Bezos din Washington, DC și au cerut o majorare de salarii. Într-adevăr, atunci când ai un sistem economic strâmb, ai decalaje salariale nedrepte. Dacă regulile permit și susțin crearea unor astfel de structuri sociale nedrepte, atunci nu oamenii trebuie să se schimbe; sistemul în sine trebuie schimbat.

În loc să așteptăm să se producă o defecțiune, trebuie să organizăm o serie de cursuri, care să informeze oamenii despre situația în care ne aflăm cu toții. Oamenii trebuie să știe că distrugerea celor bogați nu va fi de folos nimănui, deoarece suntem într-o eră în care toată lumea este responsabilă pentru toți ceilalți..

Când sistemul este construit pentru a crea inegalități, nu poți da vina pe cei suficient de inteligenți pentru a-l exploata, deoarece fiecare dintre noi și fiecare dintre demonstranți l-ar exploata la fel de repede, dacă am avea curajul, ingeniozitatea și spiritul lui Bezos. Cu toate acestea, super-bogații trebuie să știe că, dacă nu dezvoltă o atitudine pro-socială, mulțimea va ajunge la ei indiferent de reguli. Am văzut că asta se întâmplă în alte părţi și se poate întâmpla cu ușurință în America.

Este adevărat că întregul sistem este aranjat, iar capitalismul pe prietenii este baza politicii de pretutindeni, inclusiv în America. Dacă acesta este cazul, de ce oamenii ca Jeff Bezos nu ar trebui să profite de influența lor pentru a înclina regulile în favoarea lor? La urma urmei, el și-a construit cu adevărat imperiul cu propriile sale mâini; el este simbolul realizării visului american, așa că de ce nu ar trebui să se bucure de el?

Deși acesta este adevărul, oamenii nu-l mai pot accepta. Am intrat într-o eră în care nedreptatea și inegalitatea sunt inacceptabile chiar și într-o țară care pune succesul personal pe un piedestal. Oamenii de pe ambele părți ale hărții politice devin mai conștienți din punct de vedere social și cer responsabilități sociale de la lideri și de la indivizi puternici. Oamenii încep să simtă că sunt cu adevărat un sistem, o societate și, prin urmare, orice fel de inegalitate este nedreaptă, fie că este rasială sau financiară. Fără un tratament adecvat al acestei intoleranțe în creștere, aceasta va duce la violență și, în cele din urmă, la destrămarea socială. Putem vedea deja că se întâmplă în multe locuri din America, dar este încă un fenomen reversibil.

În loc să așteptăm să se producă o defecțiune, trebuie să stabilim o serie de cursuri care să informeze oamenii despre situația în care ne aflăm cu toții. Oamenii trebuie să știe că distrugerea celor bogați nu va fi de folos nimănui, deoarece suntem într-o eră în care toată lumea este responsabilă pentru toți ceilalți. Într-un astfel de timp, trebuie să existe sprijin reciproc, iar distrugerea celor bogați, fără a construi un sistem just și durabil, nu va face decât să agraveze problemele. La urma urmei, cei bogați sunt și furnizorii de locuri de muncă. Trebuie să existe dreptate, dar trebuie să existe și bun simț.

Atmosfera actuală din majoritatea locurilor din America este toxică; oamenii urăsc și suspectează pe oricine nu este de „partea lor”. Aceasta este o situație extrem de periculoasă. Oamenii trebuie să devină conștienți de faptul că distrugerea unei părți va duce doar la propria lor distrugere, deoarece toată lumea este dependentă reciproc. Dacă oamenii nu sunt conștienți de aceasta, vor căuta să distrugă pe oricine nu este de acord, iar drumul spre haos este pavat și rapid.

Sarcina cea mai importantă de astăzi pentru bogați este de a stabili seria de cursuri care învață acest lucru, deoarece acesta este singurul drum pentru America, pentru a se salva pe sine și pe cetățenii săi de calea dăunătoare, inclusiv pe cei bogați. Celebrul dramaturg Anton Cehov a scris că, dacă apare un pistol în primul act al unei piese, acesta va trage în actul final. Suntem în mod clar în primul act al demonstrațiilor și deja a apărut o ghilotină. Cred că nu este înțelept să ignorăm mesajul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed