Michael Laitman, pe Quora: „ Este știința 100% obiectivă?”

Dr. Michael LaitmanȘtiința nu este obiectivă. Știința este obiectivă numai în măsura în care cele cinci simțuri ale noastre, în care percepem lumea, sunt obiective și independente.

Nu cunoaștem lumea din afara noastră. Simțim doar ceea ce pătrunde în interiorul nostru prin cinci „deschideri”, cele cinci simțuri. Dacă cele cinci simțuri ale noastre ar fi diferite, am percepe lumea diferit.

Știința explică faptul că animalele percep lumea diferit față de noi, unele sub formă de spoturi de miros, iar altele în spoturi de căldură și frig, iar lista diferitelor moduri de percepție în rândul animalelor continuă.

Teoriile științifice moderne spun, de asemenea, că lumea nu este obiectivă, ci este reacția simțurilor noastre la ceva ce se întâmplă în afară. De aceea noi percepem lumea la gradul de conexiune dintre cele cinci simțuri cu lumea înconjurătoare. Este și motivul pentru care știința nu este obiectivă, ci absolut subiectivă, relativ la observator.

Știința din lumea noastră provine din reacția simțurilor noastre la ceva necunoscut, care se întâmplă în afară. Așadar, în cele din urmă, știința înregistrează doar reacția noastră la ceea ce percepem și descoperim. Dacă ar fi să percepem și să dezvăluim ceva din exterior prin intermediul unui simț care nu este în interiorul nostru, ci în exterior, atunci am percepe o lume complet diferită.

Bazat pe Q&A cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 9 septembrie 2006. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed