“Mihail Gorbaciov – o impresie personală” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel:Mihail Gorbaciov – o impresie personală

Trecerea în neființă a lui Mihail Gorbaciov mi-a amintit de o scurtă conversație pe care am avut-o cu el. Chiar înainte să-l cunosc, aveam impresia că era cu adevărat un alt fel de politician. El nu era în mod inerent rău; înțelegea oamenii și se simțea aproape de oamenii obișnuiți. În cadrul imposibil în care a funcționat, cred că a făcut tot posibilul și în favoarea tuturor. Dacă nu ar fi fost dat jos din postul său de lider al Uniunii Sovietice, ar fi făcut mai mult bine pentru țara sa și pentru lume.

La momentul în care l-am cunoscut, în noiembrie 2005, era plecat din funcţie de aproape paisprezece ani. Cu toate acestea, el încă încerca să ajute să facă din lume un loc mai bun. Ne-am întâlnit la o conferință la Tokyo, Japonia. La acea vreme eram membru al Consiliului Mondial al Înțelepciunii (WWC), iar el era Președinte de onoare al organizației, care era condusă de prof. Ervin Laszlo.

În acel eveniment, Fundația Goi Peace, situată în Japonia, a invitat WWC la o conferință la Tokyo, pentru a participa la inițiativa sa intitulată Crearea unei noi civilizații. Punctul culminant al evenimentului a fost o serie de discursuri într-o sală din centrul orașului Tokyo, în fața unui public de 5.000 de persoane, inclusiv ambasadori și alți oficiali din 46 de țări.

Cu o seară înainte de eveniment, membrii WWC s-au adunat pentru o întâlnire socială cu un ton mai lejer decât discuțiile formale. În acea seară am schimbat câteva cuvinte cu Gorbaciov. Era foarte prietenos și informal, ultimul lucru la care te-ai aștepta de la un fost președinte al URSS.

În conversația noastră, i-am spus că îi apreciez eforturile de a face lumea un loc mai bun. Mi-a răspuns că a apreciat înțelegerea mea asupra intenției sale și a spus că este încă activ și că încearcă să ajute oriunde și cum poate.

Cred că având în vedere împrejurările în care a funcționat, provenind dintr-un mediu sovietic, comunist, reformele pe care le-a realizat au fost uluitoare, de neconceput până când a început efectiv să le facă. În acest sens, el a fost cu adevărat un pionier și merită respectul lumii pentru contribuția sa la umanitate.

Conferința Crearea unei Noi Civilizații la Tokyo (2005) Credit: Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed