Moartea nu este sfârșitul

În Știri (de la Psychology Today) „Viaţa este o aventură care transcende modul nostru obișnuit liniar de gândire. Modul nostru clasic de gândire se bazează pe convingerea că lumea are un observator independent al existenței obiective.

Dar o listă lungă de experimente arată exact opusul. Credem că viața este doar activitatea carbonului și a unui amestec de molecule: trăim un timp și apoi putrezim în pământ. „Noi credem în moarte pentru că am fost învățați că murim.

De asemenea, desigur, pentru că ne asociem noi cu corpul nostru şi ştim că organismele mor. Sfârşitul poveştii! Dar biocentrismul, o nouă teorie, ne spune că moartea nu poate fi evenimentul terminal la care ne gândim. Uimitor, dacă adăugați viață și conștiință la ecuație, puteți explica unele dintre cele mai mari puzzle-uri ale științei. De exemplu, devine clar de ce spațiul și timpul, și chiar proprietățile materiei în sine depind de observator.

De asemenea, devine clar de ce actele de putere ale forțelor, și constantele universului par a fi minunat ajustate pentru existența vieții. „Până când vom recunoaște universul din capetele noastre, încearcăm să înțelegem că realitatea va rămâne un drum spre nicăieri. … Tot ceea ce vezi și chiar experiența de acum, chiar corpul tau, este un vârtej de informații care apar în mintea ta.

Potrivit biocentrismului, spaţiul şi timpul nu sunt greu de obiectivat, dacă ne gândim la rece. Fluturând mâna prin aer şi apoi lăsând-o în jos ce a mai rămas? Nimic. Același lucru este valabil pentru timp. Spațiul și timpul sunt pur și simplu instrumentele pentru a pune totul împreună. „Luați în considerare celebrul experiment cu două fante.

Când oamenii de știință au trecut o particulă prin intermediul a două fante ca printr-o barieră, particula se comporta ca un glonț, ajungând fie printr-o fantă fie prin alta. Dar dacă se acționează ca un val poate trece prin ambele fante în același timp. Deci, cum îşi poate poate schimba o particulă comportamentul în funcție de faptul dacă o urmăriți sau nu? Răspunsul este simplu, realitatea este un proces care implică conştiinţa voastră. „Or ia în considerare principiul incertitudinii a celebrului Heisenberg. Dacă există într-adevăr o lume acolo cu particule care se mişcă viguros în jurul valorii lor, atunci ar trebui să fim capabili să măsurăm toate proprietățile lor.

Dar nu poți. De exemplu, locația și impulsul exact al unei particule nu pot fi cunoscute în același timp. Deci, de ce ar trebui să conteze pentru o particulă ceea ce vă decideți pentru a măsura? Și cum pot perechi de particule amestecate să fie conectate instantaneu pe părți opuse ale galaxiei ca şi cum spațiul și timpul nu ar exista? Din nou, răspunsul este simplu: pentru că sunt nu doar „out there’- spațiul și timpul sunt pur și simplu instrumente ale minții noastre.

„Moartea nu există într-o lume atemporală, spaţială. Nemurirea nu înseamnă o existență perpetuă în timp, dar se află în afara timpului cu totul. „Modul nostru liniar de gândire cu privire la timp este, de asemenea, incompatibil cu o altă serie de experimente recente. În 2002, oamenii de ştiinţă au arătat că particulele de „fotoni” ușoare știu, în prealabil, ceea ce gemenii lor îndepărtaţi ar face în viitor. Ei au testat comunicarea între perechi de fotoni.

Ei au lăsat un foton să îşi termine călătoria sa şi a trebuit să decidă dacă să fie un val sau o particulă. „Cercetătorii au mărit distanța celuilalt foton pentru a ajunge la propria detectare. Cu toate acestea, ele s-au putut îngemăna pentru a preveni prăbușirea particulei. Cumva, prima particulă știa ce a avut de gând cercetătorul să facă înainte să se întâmple, și la ce distanțe, în mod instantaneu ca și în cazul în care nu ar exista spațiu sau timp între ele. Ele nu decid să devină particule înainte să-şi întâlnească geamănul lor. Nu contează cum am înființat experimentul.

Mintea noastră și cunoștințele sale sunt singurele lucruri care determină modul în care se comportă. Experimentele confirăa în mod constant aceste efecte dependente de observare. „Bizar? Luați în considerare un alt experiment, care a fost publicat recent în revista ştiinţifică de prestigiu Science (Jacques et al, 315, 966, 2007).

Oamenii de ştiinţă din Franța au trimis un balon cu fotoni într-un aparat, și au arătat că ceea ce au făcut ar putea schimba retroactiv ceva ce s-a întâmplat deja în trecut. Pentru că fotonii au întâlnit o bifurcaţie în aparat, au trebuit să decidă dacă să se comporte ca particule sau unde atunci când au lovit un divizor de fascicule. Mai târziu, după ce au trecut cu bine fotonii prin bifurcaţie – experimentatorul a putut trece la întâmplare un al doilea separator de fascicule în exterior.

Se pare că ceea ce observatorul a decis la acel moment, a determinat ceea ce particula de fapt a făcut la bifurcație în trecut. În acel moment, experimentatorul a ales trecutul lui. „Desigur, trăim în aceeași lume. Dar criticii susțin că acest comportament este limitat la lumea microscopică. Dar vederea acestor „doi în lume” (care este, un set de legi fizice pentru obiecte mici, și alta pentru restul universului, inclusiv noi) nu are nici o bază în rațiune și este contestată în laboratoarele din întreaga lume. …

„Un aspect bine-cunoscut al fizicii cuantice este că observațiile nu pot fi prezise în mod absolut. In schimb, există o serie de eventuale observații fiecare cu altă probabilitate. O explicație populară, interpretarea „lumilor multiple”, prevede că fiecare dintre aceste observații posibile corespunde unui alt univers („multivers”).

Există un număr infinit de universuri şi tot ceea ce s-ar putea întâmpla, eventual apare în unele universuri. Moartea nu există în nici un sens real în aceste scenarii. Toate universurile posibile există simultan, indiferent de ceea ce se întâmplă în fiecare dintre ele. „Viața este o aventură care transcende modul nostru obișnuit liniar de gândire. Când murim, acest lucru nu este un aleator biliard-matrice, ci doar o inevitabilă viață-matrice.

Viața are o dimensionalitate non-lineară; e ca o floare perenă care se întoarce să înflorească în multivers. „” Influențele simțurilor „, a spus Ralph Waldo Emerson” se regăsesc în majoritatea oamenilor copleșiti de faptul că pereții din spațiu și timp sunt solizi, reali și de netrecut; și dacă vorbesc cu ușurință de aceste limite în lume este semnul nebuniei. „”

Comentariul meu: din timpul lui Adam până în timpul nostru, fiecare Cabalist atinge tot ceea ce s-a spus; de altfel, în realitate, descoperă ceea ce se întâmplă numai în el însuși, în conștiința lui, dincolo de timp, spațiu, și mișcare.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: