Newsmax: „4 iulie ne reamintește: independența crește numai înrădăcinată în unitate”

Cel mai larg portal Newsmax, mi-a publicat articolul: „4 iulie ne reamintește: independența crește numai înrădăcinată în unitate”.

Astăzi sărbătoriți cea de a 242-a aniversare. V-ați dezvoltat din grupuri variate de coloniști și v-ați separat în 50 de colonii unite și independente – Statele Americii.

Libertatea este tot ceea ce ați promovat în arena globală, brendul ideal pe care l-ați prezentat umanității, visul pe care ni l-ați insuflat tuturor.

Din păcate, libertatea pe care voi ați oferit-o a fost exploatată și schimbată într-o armă în mâinile propriilor noștri copii. Fiindcă s-au întrecut pentru libertatea lor nelimitată, a crescut o ostilitate și o ură periculoase a unuia făță de celălalt.

Azi, ei aleg o cale – stânga sau dreapta – care duce la o escaladare crescândă a războiului unuia cu celălalt, în numele libertății.

America, copiii tăi s-au împărțit de cele mai multe ori în două tabere de tineri rebeli.

Ei au falsificat viziunea fără compromisuri asupra lumii și nu mai pot vedea punctul de vedere al celuilalt. Au învățat cum să-și întărească poziția cu argumente fără de sfârșit, pretinzând dovezi și autojustificări.

Ei au ridicat acuzații de vinovăție, calomnie și, acum, de violență, împotriva celorlalți.

America cea mai iubită, țara tuturor posibilităților, 31% din cetățenii tăi sunt îngrijorați de posibilitatea unui război civil în următorii câțiva ani. A venit timpul să îi ajutați să aplaneze și să vină împreună, înainte să devină imposibil pentru ei să vă mai audă.

Amintiți-le ca niște mame iubitoare că frații se pot lupta, pot să nu fie de acord, pot să-și susțină diferențele, dar bunăstarea familiei americane trebuie să rămănă deasupra discordiei lor.

Învățați-i că o atmosferă socială ostilă îi înrobește în dorințele lor egoiste și le blochează intrarea în viață, în libertate și în căutarea fericirii.

Învățați-i să ridice spiritul unității deasupra tuturor diferențelor, în toate cele 50 de state și între toate culorile – mai ales între roșu și albastru.

Stabiliți granițe sănătoase pentru a păstra integritatea națiunii voastre, un popor deasupra tuturor diferențelor. Lăsați copiii voștri să știe că au trecut o graniță atunci când oricare dintre ei incită la violență și la extremism împotriva concetățenilor lor.

Dar, mai presus de orice, America arată copiilor tăi o oportunitate unică, însă ochii lor înfuriați sunt prea orbi pentru a o vedea. Arată-le cât de puternici și prosperi pot fi dacă muncesc pentru a fi împreună! Asta este tot ceea ce le lipsește.

Ajută-i să-și imagineze viața dincolo de luptă și de mușcături. Ajută-i să schimbe regulile jocului, folosindu-și punctele forte, pentru a construi ceva nou și comun. Aceasta este înțelepciunea naturală, maternă, pe care trebuie să o acorzi copiilor tăi.

Cu siguranță, că noțiunea de unitate sună la fel de populară, de naivă și de neavenită pentru copiii tăi, însă este rădăcina din care au apărut și este starea matură care îi așteaptă.

America, ajută-i cu toate mijloacele pe care le ai la dispoziție.

-Renunțați la media partizană care profită de diviziune și stabiliți un canal de comunicare imparțial și obiectiv cu reprezentanții din întregul spectru social, care sunt dispuși să demonstreze unitatea peste toate diferențele.

-Începeți să căutați o metodă pentru a crea o imagine obiectivă a statului național și a familiei americane.

-Investiți resurse și forță de muncă de calitate în noile inițiative sociale, cu scopul de a uni comunitățile în fiecare parte a societății.

Acolo, adânc, toți copiii își dau seama că ura și divizarea nu pot fi susținute, dar ei nu se pot opri: au nevoie de tine să le hrănești lucrurile comune și asemănările, peste diferențele dintre ei.

Dragă America, la a 242-a aniversare, fă să vadă copiii tăi că adevărata lor independență va veni numai din munca pentru a fi uniți.

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed