“Nu există altă opţiune decât să începem să monitorizăm conținutul” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinNu există altă opţiune decât să începem să monitorizăm conținutul

Cu fiecare zi care trece, situația se agravează. Violența crește peste tot, oamenii se simt nesiguri, depresia crește, iar decesele prin supradoză au ajuns la cifre de neconceput, pentru că oamenii nu au unde să fugă de mizerie. Numai anul trecut, peste 100.000 de americani și-au pierdut viața din cauza unei supradoze de droguri. Mai mult decât atât, numărul total al persoanelor care mor din cauza abuzului de droguri s-a dublat în ultimii cinci ani. Există un singur mod de a pune capăt acesteia: să începem să monitorizăm ceea ce alimentăm în mintea oamenilor. Numește-o cenzură, monitorizare, reglementare sau orice altceva, dar lipsa controlului asupra conținutului pe care oamenii îl consumă îi determină să acționeze în moduri care ajung să-i omoare.

Până acum câteva secole, creșterea copiilor era responsabilitatea părinților. De la Revoluția Industrială, școlile au început să se dezvolte și statul a început să își asume responsabilitatea pentru educația copiilor, în timp ce capacitatea părinților de a determina creșterea copiilor lor a scăzut.

Când mass-media a început să se dezvolte în anii 1950, copiii au început să primească o mare parte din „educația” lor de la canalele de divertisment și știri, și chiar școlile au început să piardă controlul asupra educației. Mass-media a pătruns în casele noastre, reflectând orice mesaje a ales pentru a le arăta copiilor tineri și susceptibili, precum și adulților nebănuitori, iar noi am început să fim îndoctrinați prin „tub”, așa cum se numeau televizoarele atunci.

Dar de la începutul anilor 2010, când smartphone-urile au devenit omniprezente, am pierdut orice control asupra a ceea ce consumă oamenii de toate vârstele. Nu știm la ce sunt expuși copiii noștri. Chiar și materialele la care noi adulții suntem expuși ne influențează în moduri pe care nu le observăm. Putem doar să ne imaginăm ce le face minților inocente și deschise ale copiilor noștri.

Orice ar absorbi, îi omoară. Îi face violenți, depresivi, apatici, izolați social, narcisiști și sinucigași. Și revendică viețile a sute de mii, majoritatea tineri. Decesele tinerilor au fost singura cauză a declinului speranței de viață în SUA înainte de apariția coronavirusului, iar plaga nu a făcut decât să accelereze deteriorarea. Este timpul să intervenim, și să intervenim pentru a inversa cursul.

Cred că tot conținutul de pe rețelele de socializare, site-urile de internet, canalele de televiziune și radioul trebuie monitorizat cu reglementări stricte despre ce este permis și ce nu. Nu vorbesc despre conținut politic, ci despre conținut care încurajează violența, abuzul de substanțe și narcisismul. Noi, și mai ales copiii, învățăm prin exemplu. Când văd un comportament negativ și antisocial, devin oameni negativi și antisociali.

Părinții nu pot controla ceea ce absorb copiii lor din mass-media. Ei sunt ocupați cu munca, adesea mai mult de un loc de muncă, luptându-se pentru a-și întreține familiile, iar copiii lor sunt lăsați singuri pentru multe ore. Acesta este momentul în care sunt cei mai vulnerabili pentru că acesta este momentul în care consumă conținut nociv din mass-media.

În locul conținutului actual, mass-media ar trebui să prezinte conținut care promovează prietenia, grija și responsabilitatea socială. Dacă credeți că un astfel de conținut constituie spălare pe creier, întrebați-vă dacă conținutul pe care îl vedem acum, cu violența sa extremă și adorația egoismului, nu constituie spălarea creierului.

Este de înțeles că ne place acest tip de media. La urma urmei, „Înclinația inimii unui om este rea din tinerețe”, ne spune Biblia, iar noi știm că este adevărat. Așadar, îmbrățișăm în mod natural protagoniști care se glorifică și tindem să le adoptăm valorile.

Cu toate acestea, am ajuns într-un punct în care natura noastră coruptă este atât de dăunătoare încât trebuie să găsim o cale de a o restrânge. Acesta este motivul pentru care trebuie să creștem considerația reciprocă între oameni. Nu vorbesc despre a-i iubi pe ceilalți, ar fi prea mult să cer asta, ci pur și simplu despre considerația de bază pentru fiecare om. Dacă reușim doar acest lucru, va fi un progres uriaș.

Momentan, vreau ca toată lumea să danseze doar pe melodia mea. Dar din moment ce toată lumea vrea asta și nimeni nu vrea să danseze pe melodia altcuiva, societatea se dezintegrează. Asta vedem acum. Dacă o lăsăm așa, vom cădea foarte jos, foarte curând și va fi imposibil să oprim căderea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed