“O scrisoare către un spectator care a descoperit că totul este o minciună” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “O scrisoare către un spectator care a descoperit că totul este o minciună

Valentin, un spectator frecvent al emisiunilor mele cu regizorul Semion Vinokur, i-a scris acestuia că în ultimul timp a ajuns să simtă că totul este o minciună: guvernul minte, șefii lui mint, mass-media minte și nu există adevăr nicăieri. Apoi a întrebat cum poate continua să trăiască atunci când nu există nimeni sau nimic în care să aibă încredere. El a adăugat că niciodată nu a simțit asta atât de acut și mi-a cerut răspunsul.

Mai jos este răspunsul meu pentru Valentin:

Înșelăciunea și egoismul sunt natura lumii. La începutul dezvoltării noastre emoționale și spirituale nu o simțim. Așa cum noi nu le spunem copiilor mici că există oameni răi cu intenții rele în lume, ci păstrăm acele informații neplăcute până când vor crește și se pot descurca, natura nu ne dezvăluie profunzimea egoismului uman și a dorinței de a exploata orice lucru și pe toată lumea. Prin urmare, faptul că ai făcut descoperirile pe care le descrii înseamnă că te-ai dezvoltat până la punctul în care ești gata să dezvălui adevărata natură a lumii – că egoismul este miezul naturii umane.

Când o persoană realizează acest lucru pentru prima dată, se simte pierdută și nu știe încotro să fugă. Unii oameni pleacă în locuri îndepărtate, cum ar fi insule pustii unde pot trăi singuri și se pot izola de lumea exterioară. Alții cred că dacă acumulează avere își vor asigura viitorul lor și al copiilor lor. Nici unul nu va diminua frica.

Motivul pentru care descoperim adevărata natură a lumii este că ne putem întreba despre semnificația ei. Mai întâi vine conștientizarea că lumea este construită pe egoism, apoi întrebarea de ce este construită astfel și în cele din urmă conștientizarea că doar recunoașterea a cine suntem ne va determina să ieșim din egoism și să îmbrățișăm o natură diferită și cu adevărat bună.

Lumea este construită așa cum este, ca să o putem schimba. Doar atunci când ne dăm seama cât de adânc suntem cu toții cufundați în primire pentru sine, vom dori să ne schimbăm. Singura modalitate de a ne face conștienți de acest lucru este să devenim cu adevărat așa – egoiști până la miez – și apoi să aducem acest adevăr în conștientizarea noastră.

Când ne uităm la lumea din jurul nostru și vedem răutate și cruzime, trebuie să știm că ele sunt acolo cu un motiv. Chiar dacă vedem lideri politici despre care credem că sunt necruțători și răi de exemplu, nu ar trebui să căutăm să-i înlăturăm din funcție pentru că cei care îi vor înlocui vor fi și mai răi. În schimb, trebuie să ținem cont de faptul că orice negativitate pe care o vedem, o vedem așa ca să putem dori să ne ridicăm deasupra ei pentru a avea grijă de ceilalți și a ne conecta cu ei.

Îmbunătățirea trebuie să înceapă cu oamenii care înțeleg ce se întâmplă și de ce, și se străduiesc să construiască legături bune cu oamenii, cu toți oamenii. Dacă noi ne schimbăm, lumea se va schimba odată cu noi. Dacă ne corectăm inimile, inimile noastre ne vor corecta percepția și vom realiza de ce se întâmplă totul și cum putem contribui la echilibrarea lumii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed